Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy meccs után kapott ki ismét az Inter a Serie A-ban

2021. január 6., szerda 16:59 | aznap frissítve

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában 2–1-re kikapott az Inter a Sampdoria vendégeként, az AS Roma pedig idegenben győzte le a Crotonét.

Alexis Sánchez a 12. percben tizenegyest hibázott, Antonio Candreva, a milánóiak korábbi játékosa tíz perccel később már nem hibázott, büntetőből szerzett vezetést a genovai együttesnek. Balde Keita – aki szintén futballozott korábban az Interben – még az első félidőben megduplázta a Sampdoria előnyét, és bár a szépítés még sikerült Antonio Conte együttesének, egyenlíteni már nem tudott, 2–1 lett a végeredmény.

Nyolcmeccses győzelmi sorozata szakadt meg az Internek, amely legutóbb október 17-én kapott ki a Serie A-ban, akkor a városi rivális AC Milantól.

A Crotone–Roma-mérkőzés előtt érkezett a hír, hogy a fővárosiak csapatmenedzsere, Morgan De Sanctis súlyos autóbalesetet szenvedett, meg is kellett műteni, jelenleg az intenzíven ápolják. A rómaiakat ez sem zavarta meg, a gárda 3–1-re nyert, és három pontra megközelítette az Intert.

A Roma már az első félidőben három gólt szerzett, ebben az idényben ez már a harmadik ilyen meccse Paulo Fonseca csapatának.

Legutóbb az 1999–2000-es idényben volt ebben a tekintetben ennél jobb mutatója a gárdának, akkor négy találkozón sikerült már háromszor is betalálnia az első játékrészben.

A Lazio 2–1-re legyőzte a Fiorentinát, ráadásul a firenzeiek nemcsak a meccset, hanem sérülés miatt Franck Ribéryt is elvesztették.

Este 20.45-kor rendezik meg a forduló rangadóját, az éllovas Milan a címvédő Juventust fogadja.

OLASZ SERIE A
16. FORDULÓ
Cagliari–Benevento 1–2
Atalanta–Parma 3–0
Bologna–Udinese 2–2
Crotone–Roma 1–3
Lazio–Fiorentina 2–1
Sampdoria–Internazionale 2–1
Sassuolo–Genoa 2–1
Torino–Verona 1–1

Később
18.00: Napoli–Spezia
20.45: Milan–Juventus

Rovatok