Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland ismét betalált, sorozatban öt győzelemnél jár a Freiburg

2021. január 9., szombat 17:24

A Freiburg 5–0-ra legyőzte otthon a Köln együttesét a Bundesliga 15. fordulójában, a hazaiak harmadik gólját Sallai Roland szerezte.

A magyar válogatott támadója az 59. percben volt eredményes, miután csapattársa, Ermedin Demirovic remekül csinálta meg neki a helyzetet az alapvonalnál, a centerezésre pedig tökéletes ütemben érkezett Sallai a rövid oldalon.

A Freiburg sorozatban az ötödik győzelmét szerezte a bajnokságban, amivel feljött a 8. helyre, és csak két pont a lemaradása az európai kupaindulást jelentő helyektől.

Sallai gólja a Köln ellen

Nem csak a csapat van jó formában, Sallai a téli szünet előtt, december 16-án duplázni tudott a Schalke ellen.

Apropó, Schalke. Véget ért a gelsenkircheniek rémálomba illő negatív sorozata, ugyanis 30 mérkőzés és 358 nap után először tudott nyerni a csapat a Bundesligában. A Hoffenheim elleni 4–0-s siker egyben azt is jelenti, 

hogy a Schalke nem állította be a Tasmania Berlin 31 meccses nyeretlenségi rekordját. 

A csapat első három gólját a fiatal amerikai csatár, Matthew Hoppe lőtte.

Szalai Ádám csapata, a Mainz hazai pályán szenvedett 2–0-s vereséget az Eintracht Frankfurt ellen, a Schalke győzelmének köszönhetően pedig visszacsúszott a tabella utolsó helyére. A magyar válogatott csatára a 85. percben lépett pályára.

A Bayer Leverkusen nem tudott nyerni hazai pályán a Werder Bremen ellen, a néhány hete még listavezető gárda sorozatban a harmadik összecsapásán maradt nyeretlen.

Eredmények, Bundesliga, 15. forduló:
Freiburg–Köln 5–0 (2–0)
Bayer Leverkusen
–Werder Bremen 1–1 (0–0)
Schalke 04
–Hoffenheim 4–0 (2–0)
Mainz
–Eintracht Frankfurt 0–2 (0–1)
Union Berlin–Wolfsburg 2–2 (1–1)

Rovatok