Index Vakbarát Hírportál

A Realt és az Atléticót is bajba sodorta a spanyolországi hóvihar

2021. január 9., szombat 12:11

Nem rendezik meg szombat délután az Atlético Madrid–Athletic Bilbao-mérkőzést a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

A Liga közlése szerint azért történt a halasztás, mert az erős havazás, a viharos időjárás miatt lezárták a madridi Barajas repülőteret, és a Wanda Metropolitano Stadion pályáját sem lehet játékra alkalmas állapotba hozni.

A bilbaói csapatot szállító gép péntek este kénytelen volt visszafordulni, mert nem tudott leszállni Madridban.

A baszk klub szombaton közleményben mondott köszönetet az Atléticónak a helyzet megoldására irányuló együttműködéséért. A pótlás időpontjáról később döntenek. Az Atlético Madrid már eddig is két mérkőzéssel kevesebbet játszott legtöbb ellenfelénél, de így is a tabella élén áll, míg a Bilbao a kilencedik.

Az együttes városi riválisa, a Real Madrid is megszenvedett az időjárással. A Liga arra kötelezte a csapatot, hogy péntek este repüljön el Pamplonába, ahol szombat este az Osasuna ellen lép pályára. Az út azonban nem volt zökkenőmentes,

a gép ugyanis a hóvihar és a jeges kifutópályák miatt csak 220 perces késéssel tudott felszállni a barajasi reptérről.

Ezt az időt a teljes csapat a gépbe bezárva töltötte. Az együttes végül péntek este fél 12 körül tudott leszállni Pamplonában.

(Index/MTI)

Rovatok