Index Vakbarát Hírportál

16 éves fiatalok ütötték ki a brazil női fociválogatottat

2021. január 14., csütörtök 10:17

A tokiói olimpiára való felkészülés jegyében a brazil női labdarúgó-válogatott edzőmeccset játszott a Gremio U16-os fiúcsapatával. A fiatalok nem kegyelmeztek a többek között hatszor a világ legjobb női játékosának megválasztott Martával felálló nemzeti együttesnek és 6–0-ra győztek.

Alighanem sokakban felvetődhetett már a kérdés, mire menne egy női válogatott, ha férfi csapattal mérkőzik. Nos, a tokiói olimpiára készülő brazil nemzeti együttes a Gremio fiataljai ellen lépett pályára 

és bár a találkozó eredményét nem akarta nyilvánosságra hozni a brazil szövetség, a Globo Esporte információ szerint az U16-os fiú alakulat 6–0-ra kiütötte a Selecaót.

Bár Pia Sundhage együtteséből több meghatározó játékos is hiányzott, 

ott volt a pályán a hatszor a világ legjobb női játékosának megválasztott Marta,

valamint Cristiane, Debinha és Andressa Alves is.

A svéd szövetségi kapitány elmondta, fontos állomása volt a felkészülésnek a mérkőzés, hiszen sebességben a Gremio fiataljai nagy kihívás elé állították csapatát, ezt pedig a jövőben kamatoztatni tudják majd. 

Sok tanulságot levontunk a meccsből, olyan helyzetekben kellett helyes döntéseket hoznunk, amelyek egy női válogatott ellen nem sűrűn fordulnak elő. Játékosaim egyéni értékelése szempontjából is lényeges dolgokra derült fény, kielemezzük és tanulunk a hibákból.

A brazil női válogatott következő megmérettetése Orlandóban lesz majd, ahol a She Believes Cup-on vesz majd részt február 15. és 24. között.

Rovatok