Index Vakbarát Hírportál

Willi Orbán góllal mentett pontot a Lipcsének

2021. január 16., szombat 17:26

A Bundesliga 16. fordulójában a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 2–2-s döntetlent játszott a Wolfsburg vendégeként.

A Lipcse már a 4. perc végén megszerezte a vezetést, Emil Forsberg lapos passzát Nordi Mukiele továbbította a kapuba. A 22. percben egyenlítettek a hazaiak, egy szép támadás végén Yannick Gerhardt ívelt középre balról, ahol Wout Weghorst megelőzte Marcel Halstenberget, és a kapuba bólintott.

Sőt, a 34. perc végén fordított a Wolfsburg, amely kihasználta a lipcsei védelem bizonytalanságát, a labda Renato Steffen elé került, akinek a 18 méteres lövése megpattant Willi Orbánon, Gulácsi Péter tehetetlen volt.

Nem kellett sokat várni a Lipcse egyenlítésére a második félidőben. Az 54. percben a csereként beállt Christian Nkunku szabadrúgását először még kifejelték a hazaiak, az ismétlésnél azonban a védők nem értették meg egymást, Koen Casteels pedig reflexből még bele tudott kapni a labdába, 

de az a kapu előtt ólálkodó Orbán elé pattant, a magyar válogatott hátvédje pedig nem hibázott közelről.

Willi Orbán gólja

A folytatás rengeteg helyzetet hozott, mindkét csapatnak akadt több lehetősége is arra, hogy eldöntse a mérkőzést, de egyiknek sem sikerült, így maradt a 2–2, ezzel a Leipzig sorozatban második mérkőzésén nem tudott nyerni. Az együttes harmadik magyar játékosa, a télen igazolt 

Szoboszlai Dominik sérülés miatt továbbra sem állhatott Julian Nagelsmann rendelkezésére.

Hatalmas meglepetésre a Borussia Dortmund döntetlent játszott otthon a sereghajtó Mainz ellen. Erling Haaland már a második percben vezetést szerzett a hazaiaknak, a gólt azonban videóelemzés után les miatt elvették. Az 57. percben aztán Levin Oztunali hatalmas bombagóljával előnybe került a Mainz, amire Thomas Meunier válaszolt a 73.-ban egy átlövésből. Sőt, a belga védő két perccel később kiharcolt egy büntetőt a csapatának, amit azonban Marco Reus csúnyán mellérúgott, így maradt az 1–1.

A Mainz magyar válogatott csatára, Szalai Ádám a 79. percben lépett pályára.

Eredmények, Bundesliga, 16. forduló:
Wolfsburg–RB Leipzig 2–2 (2–1)
Borussia Dortmund–Mainz 1–1 (0–0)
Hoffenheim–Bielefeld 0–0
Köln–Hertha BSC 0–0
Werder Bremen–Augsburg 2–0 (0–0)
VfB Stuttgart–Borussia Mönchengladbach 2–2 (0–1)

Rovatok