Index Vakbarát Hírportál

Hiába a hatalmas Liverpool-fölény, az MU egy pontot elvitt az Anfieldről

2021. január 17., vasárnap 19:27

Az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának csúcsrangadóján a címvédő Liverpool a Manchester Unitedet fogadta. Jürgen Klopp csapata szinte az egész meccsen nyomasztó fölényben játszott, a vendégek védelme és David de Gea azonban jól állta a rohamokat, így gólnélküli döntetlennel zárult az összecsapás.

Jürgen Kloppnak ezúttal is a védelem összeállítása okozhatta a legnagyobb gondot,

a német szakember továbbra sem számíthatott Virgil van Dijkra, Joel Matipra és Joe Gomezre,

ott volt viszont a kezdőben a Mohamed Szalah, Roberto Firmino, Sadio Mané támadó trió. A vendégek keretéből kulcsember nem hiányzott, így Ole Gunnar Solskjaer könnyebb helyzetben várhatta a csatát.

Ennek ellenére óriási Liverpool-fölénnyel indult a meccs, a manchesteriek teljesen beszorultak saját térfelükre, alig volt náluk a labda. Az első lehetőség a 15. percben Andrew Robertson előtt adódott, aki egy blokkról elé pattanó labdát bombázott fölé. Nem sokkal később Firmino volt önző, egy létszámfölényes támadás végén a lövést választotta passz helyett, ám nem talált kaput.

A hazai nyomásról mindent elmond, hogy 

az MU játékosainak mindössze egyetlen (!) labdaérintésük volt az ellenfél tizenhatosán belül és nem hogy kaput eltaláló, semmilyen lövési kísérletig nem jutottak.

A 34. percben aztán Bruno Fernandes végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, ám nem sokkal a kapu mellé tekert. Az ellentámadásból a félidő legnagyobb helyzetét hagyta ki Firmino, Szalah tálalt a brazil támadó elé remekül, ám De Gea bravúrral védte a lövést. 

A United védelme kitartott a szünetig, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, az MU védekezett, a Liverpool pedig igyekezte gólra váltani a mezőnyfölényt. Ez az 59. percben majdnem sikerült, ám

Robertson bal oldali beadását a hosszún érkező Firmino elől az utolsó pillanatban tudta szögletre menteni Harry Maguire. 

A 62. percben Szalah kavarta meg a vendégek védelmét, ám megint volt egy közbelépő láb, így az egyiptomi közeli lövése elpattogott a kapu mellett. A 75. percben aztán Bruno Fernandes rontott ziccert, Luke Shaw centerezését öt méterről Alissonba lőtte a portugál.

A 83. percben aztán Paul Pogba is ajtó-ablak helyzetet hagyott ki,

remek labdát kapott Aaron Wan-Bissakától a 16-oson belül, még arra is volt ideje, hogy átvegye, ám ő is a brazil kapust bombázta telibe.

A hajrá tehát egyértelműen a vendégeké volt, gólt azonban ők sem tudtak szerezni, így 0–0-s döntetlennel zárult a rangadó. 

Ennek értelmében a manchesteriek megőrizték vezető helyüket a tabella élén,

a Liverpool viszont a Leicester tegnapi győzelme miatt lecsúszott a 3. helyre.

Premier League, 19. forduló:

FC Liverpool–Manchester United 0–0

Sheffield United–Tottenham Hotspur 1–3 (0–2)

később:

Manchester City–Crystal Palace 20.15

szombaton játszották:

Leicester City–Southampton 2–0 (1–0)

Fulham–Chelsea 0–1 (0–0)

Leeds United–Brighton 0–1 (0–1)

West Ham United–Burnley 1–0 (1–0)

Wolverhampton Wanderers–West Bromwich Albion 2–3 (2–1)

hétfőn játsszák:

Arsenal–Newcastle United 21.00

Az Aston Villa–Everton-találkozót elhalasztották.

(Borítókép: Phil Noble/AFP)

Rovatok