Index Vakbarát Hírportál

Majdnem négy év után kapott ki otthon a PL-ben a Liverpool

2021. január 22., péntek 10:30

A címvédő Liverpool hazai bajnoki veretlenségi sorozata 68 találkozó után lezárult: az angol labdarúgó-élvonal 18. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén a Burnley 1–0-ra nyert az Anfielden.

A győztes találatot Ashley Barnes szerezte a 83. percben, büntetőből.

A Burnley 1974 után nyert ismét a Liverpool otthonában, amely 2017 áprilisa után kapott ki újra hazai pályán a Premier League-ben.

Elsősorban saját magát tartja felelősnek Jürgen Klopp, aki szerint csaknem négy év után először kikapni hazai pályán felér egy „arculcsapással”.

A bajnokcsapatnál akadnak más problémák is, legutóbb csaknem 20 éve, 2000 májusában fordult elő vele, hogy sorozatban négy PL-találkozón egyetlen gólt sem szerzett. Klopp szintén nincs hozzászokva ehhez, az általa irányított csapatok közül legutóbb a Mainz volt hasonlóan eredménytelen 2006 novembere és decembere között.

Elképzelhetik, hogy most nem a címvédés körül forognak elsősorban a gondolataim. Vicces lenne, ha arról beszélgetnénk, először valami máson kell nagymértékben változtatnunk

– mondta az 53 éves német szakember.

Ez egy mélypont, mert egy ilyen mérkőzést nem szabad elveszíteni, de elsősorban én vagyok a felelős, mert az én munkám az, hogy a játékosok jól és önbizalommal telve futballozzanak

– jelentette ki Klopp.

A Liverpool negyedik a bajnokságban, a hátránya pedig hat pont a listavezető Manchester Uniteddel szemben. A két együttes vasárnap este az FA-kupában játszik egymással Manchesterben a nyolcaddöntőbe jutásért.

ANGOL PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ
Liverpool–Burnley 0–1 

szerdán játszották:
Fulham–Manchester United 1–2 

kedden játszották:
Leicester City–Chelsea 2–0 
West Ham United–West Bromwich Albion 2–1

január 14-én játszották:
Arsenal–Crystal Palace 0–0

január 13-án játszották:
Manchester City–Brighton 1–0

január 12-én játszották:
Wolverhampton–Everton 1–2 
Sheffield United–Newcastle United 1–0 

A Leeds United–Southampton és az Aston Villa–Tottenham Hotspur mérkőzést elhalasztották.

(MTI)

Rovatok