Index Vakbarát Hírportál

Wilshere: Zsebre raktam Xavit, Iniestát és Busquetset is

2021. január 23., szombat 16:50

Jack Wilshere az Arsenal egyik kiemelkedő tehetsége volt a 2010-es évek elején, ám rengeteg sérülése gyakorlatilag tönkretette a karrierjét – ezek miatt eddig 1435 napot és összesen 208 meccset volt kénytelen kihagyni.

A napokban hosszú idő után ismét lehetőséget kapott egy klubtól, az angol másodosztályban a feljutásért küzdő AFC Bournemouth szerződette az október óta parlagon heverő középpályást, aki a humorérzékét a szerencsétlen esetek ellenére sem veszítette el.

A még mindig csupán 29 éves középpályást a 2011-es, Barcelona elleni BL-mérkőzéséről kérdezték, ahol a tinédzser a Xavival, Andrés Iniestával és Sergio Busquetscel felálló katalán középpályássorral nézett farkasszemet, és teljesített remekül a 2–1-es londoni siker során.

– A 2011-es, Barcelona elleni hazai BL-mérkőzésen kitől tanultál a legtöbbet? Ott volt ugyebár Iniesta, Xavi, Busquets és a többiek...
– Nem tudtam sokat tanulni, mert mindegyikük az egész estét a zsebemben töltötte

– jött Wilshere reakciója néhány röhögő emoji kíséretében.

Azt mondjuk tényleg csak sajnálhatjuk, hogy az apró termetű középpályás végül sohasem tudta befutni azt a pályát, ami a tehetsége alapján bőven benne volt.

Borítókép: Lluis Gene / AFP

Rovatok