Index Vakbarát Hírportál

Lampardot menesztette a Chelsea, Tuchel válthatja a kispadon

2021. január 25., hétfő 12:20 | aznap frissítve

Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint hétfőn meneszti Frank Lampardot az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea. A londoniak nem sokkal később hivatalosan is megerősítették a távozás tényét.

A klub korábbi kiváló középpályása 2019 nyarán vette át a londoni „kékek” irányítását, és októberben már a PL legjobb edzőjének választották meg. A nagy sikerek viszont nem követték, a gárda az első évében a negyedik helyen végzett, ez mondjuk a BL-indulásra pont elég volt.

Ezen a porondon még áll az együttes, az Atlético Madriddal csap össze a nyolc közé jutásért,

a bajnokságban viszont 57 meccsen csak 1,67 pontot átlagol a 42 éves tréner,



ami a Chelsea történetében a negyedik legrosszabb mutató – csupán Ruud Gullit (1,65 pont/63 meccsen), Ian Porterfield (1,28/29) és Glenn Hoddle (1,27/122) jegyzett kevesebbet, az Abramovics-érában pedig a legrosszabb teljesítmény.

A klub a hivatalos honlapján erősítette meg a váltás tényét, kiemelve, hogy nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést. Hálásak Frank Lampardnak az edzői időszakáért, ugyanakkor az elmúlt időszak eredményei nem tükrözték a vezetőség elképzeléseit.

Rendkívül nehéz döntés volt a klub számára, nem csupán azért, mert remek kapcsolatom van Frankkel, és mérhetetlenül tisztelem őt. Feddhetetlen, remek munkamorálú ember, ugyanakkor a jelen körülmények között úgy gondoljuk, az a legjobb megoldás, ha edzőt váltunk. A klub, az igazgatóság és a saját részemről szeretném megköszönni Franknek az edzői hozzájárulását, és sok sikert kívánok neki a jövőben. A klub kiemelkedő ikonja, ez pedig sohasem fog megváltozni, mindig szívesen látjuk őt a Stamford Bridge-en

– idézi Roman Abramovics tulajdonost a Chelsea honlapja.



A helyére a hírek szerint elsődlegesen a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig 33 éves edzőjét, Julian Nagelsmannt vitték volna a londoniak, helyette viszont egybehangzó értesülések szerint Thomas Tuchel lesz a befutó – ez esetben Lőw Zsolt újabb topligában szereplő együttesnél vállalhat állást, ha marad ő a német szakember jobbkeze.

(Borítókép: Daniel Leal-Olivas / AFP)

Rovatok