Index Vakbarát Hírportál

Bombameglepetés: a sereghajtó győzött a Manchester United otthonában

2021. január 27., szerda 23:30

A Premier League 20. fordulójában a tabellán utolsó helyen álló Sheffield United 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedet az Old Traffordon.

A találkozón az eddig egy győzelemmel álló vendégek szereztek vezetést Kean Bryan révén a 23. percben, az előnyt pedig megtartották a szünetig, ebben a szezonban először mehettek úgy pihenőre, hogy 45 perc után vezettek.

A második játékrészben Harry Maguire fejesével egyenlített a Manchester United, akinek ez volt az első találata az Old Traffordon a Vörös Ördögök színeiben. A hazaiak azonban nem örülhettek sokáig, a 74. percben Oliver Burke ismét előnyhöz juttatta a Sheffieldet. Érdekesség, hogy Bryan és Burke is pályafutása első Premier League-gólját szerezte a mérkőzésen.


A hajrában nem tudott egyenlíteni a Ole Gunnar Solskjaer csapata, ami azt jelenti, hogy a Sheffield 1973 óta először nyert az Old Traffordon.

Döntetlennel debütált a Chelsea kispadján Thomas Tuchel (és mellette Lőw Zsolt), miután a londoni kékek hazai pályán 00-t játszottak a Wolverhamptonnal.

Eredmények:
Manchester United–Sheffield United 1–2
Everton–Leicester City 1–1
Brighton–Fulham 0–0
Burnley–Aston Villa 3–2
Chelsea–Wolverhampton Wanderers 0–0

Rovatok