Index Vakbarát Hírportál

Különleges záradék van Dárdai Pál szerződésében

2021. január 28., csütörtök 09:22

A tekintélyes Kicker magazin információi szerint a tavaszi teljesítményhez köti a német élvonalbeli Hertha BSC a napokban kinevezett Dárdai Pál vezetőedző maradását. Ezt írásba is foglalták a felek: a magyar szakember szerződésében külön záradékban rögzítették az elvárásokat.

Ahogy arról beszámoltunk, Bruno Labbadia és Michael Preetz távozását követően kedden jelentették be, hogy Dárdai Pál lett ismét a Hertha vezetőedzője, a sportigazgatói székbe pedig Arne Friedrich ült. A sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy feltételként szabta-e Dárdai a 2022-ig szóló szerződést az aláíráskor, röviden így fogalmazott:

Nem szaladnék ennyire előre. Nem akarok a szerződésekről beszélni. Szeretnék jó hangulatban jó teljesítményt nyújtani az előttünk álló hat hónapban.

Rá is fér a javulás a berlini együttesre: az elmúlt négy bajnokiján mindössze egy pontot szerzett a Hertha, így visszacsúszott a 14. helyre a táblázaton. Az osztályozós helyen álló 1. FC Köln két pontra van a fővárosi csapattól, így a kiesés szele lengedez Berlinben is. A Kicker úgy tudja, a klub vezetősége nem bízná a véletlenre a dolgot:

Dárdai szerződésében rögzítették, mi a minimális elvárás a megszerzett pontok tekintetében.

A német szaklap információi szerint Dárdai munkaszerződése csak akkor lesz érvényes a 2021–2022-es szezonra is, ha megfelel a kontraktusában deklarált céloknak. A magazin szerint a hátralévő 16 bajnokin átlagosan 1,5 pontot kell szereznie a csapatnak meccsenként, azaz összesen 24 pontot. Jelenleg 17 pontja a Herthának, Bruno Labbadia irányításával ennyit sikerült összegyűjteni 18 mérkőzésen.

Nem kis elvárásokkal néz szembe Dárdai, aki 2015 és 2019 között irányította már a Herthát, akkor 1,34 pontot átlagolt meccsenként.

A december elseje óta hivatalban lévő vezérigazgató, Carsten Schmidt hivatott rendet tenni a Hertha háza táján. A 2019 nyarán érkezett új befektetői csoport eddig több mint 270 millió eurót pumpált az egyesületbe, de az eredmények elmaradtak a várakozásoktól. Schmidt a hírek szerint csak megbízottként nevezte ki Arne Friedrichet, a nyártól új sportigazgatót keres.

Dárdai Pál játékosként 286 mérkőzésen öltötte magára a Hertha mezét, amivel klubrekordernek számít. Vezetőedzőként 151 mérkőzésen irányította a csapatot 2015 és 2019 között, amivel harmadik az örökranglistán Helmut Kronsbein (212) és Jürgen Röber (157) mögött.

(Borítókép: Dárdai Pál a Hertha BSC edzésén. Fotó:  Andreas Gora /  picture alliance / Getty Images Hungary)

Rovatok