Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Palkó első gólja is kevés volt, már 11 pont a Fehérvár hátránya

2021. január 30., szombat 21:20 | aznap frissítve

A Puskás Akadémia hosszabbításban szerzett góllal 1–0-ra nyert az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati nyitó mérkőzésén. A győztes gólt a 95. percben a felcsútiak új szerzeménye, Géresi Krisztián szerezte, aki így három pontot érő találattal debütált új csapatában.

Az első perctől a felcsútiak irányították a játékot, többet birtokolták a labdát és támadóbb szellemben futballoztak riválisuknál. A mérkőzést sok technikai hiba tarkította, így kevés helyzet volt, de azok rendre az MTK kapuja előtt alakultak ki. A kék-fehéreknek nagyon nem ízlett a vendégek letámadása, emiatt jószerivel el sem jutottak az ellenfél kapujáig, Mijatovicsnak viszont két-három alkalommal hárítania kellett.

A folytatásban sem változott a játék képe, a második félidő is a Puskás Akadémia helyzetével és Mijatovics védésével kezdődött. A montenegrói kapus megsérült, de a helyére beálló Somodi bravúros hárítással mutatkozott be. Az idő múlásával egyre többet hibáztak a PAFC játékosai, így mezőnyfölényük meddővé vált. Miután az MTK kihasználta ötödik cserelehetőségét, Pintér Ádám csapatkapitány megsérült, emiatt a hazai csapat emberhátrányban fejezte be a találkozót. A vendégek ezt kihasználva ismét fokozták a nyomást, amikor már úgy tűnt, nem járnak sikerrel, a csereként beállt és a PAFC-ban először pályára lépő Géresi egy jó lövéssel eldöntötte a mérkőzést.

Az Újpest hiába állt fel percek alatt kétgólos hátrányából Mezőkövesden, a házigazda nem sokkal később egy büntetőből visszavette a vezetést, és végül begyűjtötte a három pontot (3–2).

A Ferencváros döcögősen indította az évet, kikapott a DVTK-tól, ikszelt a Puskás Akadémia vendégeként, de a Budafokot már felül tudta múlni hét közben.

Úgy tűnt, a Kisvárda ellen is folytatódhat a góltermelés, de Haratin büntetőjét, majd ismétlését is védte Dombó, a félidő hajrájában pedig Jelena fejesével a vendégek szereztek vezetést (0–1).

A fordulást követően Uzuni közeli találatával egyenlített a Fradi, nem sokkal később pedig Boli fejesénél csak a kapufa mentette a kisvárdaiakat (1–1).

A fordítás viszont nem jött össze így a Ferencváros az idei negyedik mérkőzéséből a harmadikon maradt győzelem nélkül, a Kisvárda pedig a Fehérvár legyőzése után újabb bravúrt aratott a héten.

A nap utolsó mérkőzésén a Fehérvár a Honvédot fogadta, az első félidő derekán pedig a Ferencváros kihívója is hátrányba került, Hidi Patrik vette be a hazai kaput. A szünet előtt Dárdai Palkó első NB I-es találatát szerezve egyenlített, de a hajrában Batik Bence csúsztatásával nyertek a vendégek, így a Fradi az egy ponttal is növelte előnyét (1–2).

NB I

18. FORDULÓ

MTK Budapest–Puskás Akadémia 0–1 (Géresi 95.)

Mezőkövesd–Újpest 3–2 (Katanec 44., Besirovic 58., Cseri 81. – esből, ill. Szakály P. 75., Beridze 78.)

Ferencváros–Kisvárda 1–1 (Uzuni 58., ill. Jelena 40.)

Mol Fehérvár FC–Honvéd FC 1–2 (Dárdai Palkó 44., ill. Hidi 21., Batik 79.)

Az állás: 1. Ferencváros 43 pont, 2. Fehérvár 32, 3. Kisvárda 28, 4. Puskás Akadémia 27, 5. MTK 26, 6. Paks 24 (17), 7. Mezőkövesd 24, 8. Zalaegerszeg 21 (17), 9. Honvéd 21, 10. Újpest 19, 11. Budafok 16 (17), 12. DVTK 13 (17)

(MTI/Index)

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Rovatok