Index Vakbarát Hírportál

Lemondott az edző, miután olyan játékost igazoltak, akire nem tart igényt

2021. február 2., kedd 14:50

André Villas-Boas, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Marseille vezetőedzője felajánlotta lemondását, mert a klub szerződtette Oliver Ntchamet.

Az OM hétfőn jelentette be, hogy kölcsönvette a skót Celtictől Ntchamet, majd a portugál tréner a keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy lemond vezetőedzői pozíciójáról.

Benyújtottam a lemondásomat, mert nem értek egyet az átigazolási politikával. Nem tartok igényt semmilyen anyagi kompenzációra

– fogalmazott Villas-Boas.

A 43 éves szakember a sajtóból szerzett tudomást a játékos érkezéséről, sőt, arról is, hogy Nemanja Radonjics a Herthához szerződött.

Villas-Boas 2019 nyarán ült le az OM kispadjára, eddig 60 mérkőzésen irányította a csapatot, amellyel 29 győzelmet aratott, 13 döntetlen és 18 vereség mellett. Jelenlegi szerződése az idény végéig szól.

Szombaton mintegy két-háromszáz szurkoló petárdákkal, tűzijátékokkal, füst- és fénygránátokkal vonult Marseille utcáin, majd közülük jó néhányan behatoltak az együttes edzőközpontjába pár órával az Olympique Marseille esti, Rennes elleni hazai mérkőzése előtt. Az elégedetlenkedők a klubvezetés távozását követelték, egyesek közvetlenül a klubelnök Jacques-Henri Eyraud-nak címezték üzeneteiket. A találkozót később elhalasztották.

Az OM hátránya 22 forduló után 16 pont az éllovas Lille együttesével szemben. Az egyelőre nem ismert, hogy a klub elfogadta-e Villas-Boas lemondását.

Rovatok