Index Vakbarát Hírportál

A 88. percben még 0–2 volt – végül ötöt vágott Barca!

2021. február 3., szerda 23:32

Elképesztő mérkőzésen jutott a legjobb négy közé a Barcelona a Király-kupában, a 88. percben még 2–0-ra égő katalánok 5–3-ra nyertek hosszabbítás után a Granada otthonában.

Az első félidő a papírformának megfelelően óriási vendégfölényt hozott, a Barcelona 74 százalékban birtokolta a labdát, 13 kapura lövéséből hat is eltalálta a kaput, mégis az egyetlen, kaput eltaláló Granda-lövésből született csak gól, a 33. percben Kenedy volt eredményes (1–0).

A fordulást követően jött az újabb sokk, Montoro indításával Soldado lépett ki, majd helyezett a bal alsó sarokba – érett az óriási meglepetés (2–0)!

Egyórányi játékot követően Messi lövésénél védett óriásit a hazaiak kapusa, majd a kapufa segítette ki Aarón Escandellt Trincao lövésénél.

A hajrához érkezve Messi szabadrúgása a sorfalról pattant mellé, majd újra Aarónnak kellett bravúrt bemutatnia, a 87. percben pedig a léc védte Dembélé bombáját.

Amikor úgy tűnt, már semmi sem jön össze, akkor Messi hosszúnak tűnő indítására Griezmann vetődött méterekről, és középre szúrt labdája Aarón és a kapufa érintésével a kapuban kötött ki (öngól, 2–1).

Egy percre rá Messi már az egyenlítésért lőhetett, de a kapufa kisegítette a házigazdát, a 90+2. percben viszont Griezmann visszafejelt labdája után Jordi Alba fejesével már egyenlített a Barca, jöhetett a hosszabbítás (2–2)!

Ahhoz amúgy aligha férhet kétség, hogy a gránátvörös-kékek rászolgáltak erre, 78 százalékos labdabirtoklás mellett 28–6 volt javukra a kapura lövések száma, 12–3 a kaput eltalálóké, és volt három kapufája is az együttesnek.

Innentől eléggé lefutottnak tűnt a párharc, a vendégek nyomása hamarosan újabb góllá érett, a 100. percben Griezmann megfordította a meccset (2–3).

Szó szerint a semmiből jött az újabb sokk, pillanatokkal később büntetőhöz jutott a Granada, Fede magabiztos volt, és egyenlített (3–3)!

A hosszabbítás második félidejét gyors góllal indította a Barca, Messi lövését még védte a kapus, a kipattanót viszont De Jong már a kapuba pofozta (3–4).

A 113. percben Jordi Alba lőtt kapásból Griezmann passz után a hálóba, ezzel pedig a Barcelona végül 5–3-ra nyert.

KIRÁLY-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ

Levante–Villarreal 1–0 (Roger 121.) – hosszabbítás után

Granada–Barcelona 3–5 (Kenedy 33., Soldado 47., Fede 103. – 11-esből, ill. Aarón 88. – öngól, Jordi Alba 90+2., 113., Griezmann 100., F. de Jong 108.) – hosszabbítás után

Borítókép: Jorge Guerrero / AFP

Rovatok