Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer csúcsformáról beszélt a 9–0-s történelmi győzelem után

2021. február 3., szerda 11:23

A Manchester United labdarúgócsapatát irányító Ole Gunnar Solskjaer tanítványainak kiváló formáját dicsérte a Southampton felett aratott 9–0-s keddi győzelem alkalmával, míg a másik oldalon Ralph Hasenhüttl vezetőedző fájdalmasnak nevezte a vereséget.

Hasenhüttl a Southampton trénereként másodszor maradt alul 9–0-ra a Premier League-ben, 2019 októberében hazai pályán, a Leicester Citytől kapott ki ugyanilyen arányban. Mindkét végeredmény rekordbeállítás a PL-ben, ezeket megelőzően az MU 1995-ben diadalmaskodott 90-ra az Ipswich Town felett.

Ez most teljesen más helyzet, de nem mintha kevésbé fájna, éppen ellenkezőleg. Még jobban fáj, amikor másodszor kapsz ki ekkora különbséggel

 jelentette ki az osztrák szakember, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az együttes most teljesen másképp futballozik, mint 2019-ben, és eddig jó idényt futott.

Borzalmas módon veszítettünk, de a történet ugyanaz: emberhátrány, csak éppen most kettő perc után. Ilyen kezdést követően 90 perc a Premier League-ben nagyon hosszú tud lenni

 mondta Hasenhüttl, és hangsúlyozta, nem tudott segíteni a csapatán, a kispadon nem ült olyan tapasztalt labdarúgó, akit ilyen helyzetben pályára tudott volna küldeni.

A meccsen a svájci utánpótlás-válogatott Alexandre Jankewitz a második percben piros lapot kapott,

a Manchester United pedig a létszámfölényt kihasználva már a szünetben 4–0-ra vezetett, a fordulás után pedig további öt gólt szerzett.

 A sorozatban negyedik bajnoki vereségét elszenvedő Southampton aztán egy újabb kiállítás nyomán kilenc játékossal fejezte be a találkozót.

Vártuk már a játékosoktól, hogy varázsoljanak egyet, és ezen a meccsen erre lehetőségük adódott. A magabiztosság egy dolog, de ez most a tökösségről és a szikráról, az X-faktorról szólt

 foglalta össze a történteket az összecsapás után Solskjaer, aki úgy látta, futballistái élvezték a játékot és többen is kiváló teljesítményt nyújtottak.

Mindenkinél jobban tudjuk, hogy mennyit számít a gólkülönbség, mert mi már veszítettük el a bajnoki címet emiatt

 emelte ki a norvég edző.

A Manchester United a hétvégi 23. fordulóban az Evertont fogadja szombaton, míg a Southampton a Newcastle United vendége lesz.

(Borítókép: Andy Rain/AFP)

Rovatok