Index Vakbarát Hírportál

Minden idők legjobb futballistájáról forgatott filmet a Netflix

2021. február 4., csütörtök 16:36

Amihez a Netflix hozzányúl, azt nagy körültekintéssel és szakmai igényességgel teszi, és a végeredmény rendre önmagáért beszél. Az amerikai médiaszolgáltató tavaly a Michael Jordanről készített tízrészes dokumentumsorozatával, a Last Dance-szel bizonyította ezt, ami rekordnézettséget produkált. Most egy újabb sportlegendáról forgattak: február 23-án jön a Peléről készült film.

Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé, minden idők egyik (hanem a) legjobb futballistája. A brazil csillag az egyetlen a világon, aki háromszoros világbajnoknak (1958, 1962, 1970) mondhatja magát. A brazil válogatott gólrekordere (77 mérkőzés/92 találat), aki karrierje során közel 1300 gólt szerzett. A Santosban már 15 évesen bemutatkozott, a brazil felnőttválogatottban egy évvel később. Még 18 éves sem volt, amikor első világbajnoki címét nyerte a selecaóval.

Nemzeti hőssé vált, egy olyan időszakban, amely Brazília történetében radikális korként maradt meg. A Netflix által készített dokumentumfilmben exkluzív felvételeket is bemutatnak, a tavaly októberben 80. életévét betöltő Pelé pedig visszaemlékezésekkel egészíti ki a látottakat.

Korábbi csapattársai, többek között Zagallo, Amarildo és Jairzinho is megszólalnak a „Fekete Gyöngyszemmel” kapcsolatban, de családtagok, újságírók, művészek és más hírességek is elmesélik Pelével kapcsolatos élményeiket.

A Pelé című dokumentumfilm február 23-án debütál a Netflixen, addig is itt egy kis ízelítő hozzá:

(Borítókép: Pelé 2015. április 18-án a James M. Shuart Stadionban. Fotó: Ira L. Black /  Corbis /  Getty Images Hungary)

Rovatok