Index Vakbarát Hírportál

Rekordpénzért szerződtették, majd elfelejtették nevezni...

2021. február 4., csütörtök 13:33

Sébastian Haller játékjogát január elején 22,5 millió euróért kaparintotta meg az Ajax, ezzel a patinás amszterdami klub történetének legdrágább vételévé avanzsált az elefántcsontparti válogatott támadó.

Gondolhatnánk, hogy a 26 éves futballistával innentől kezdve komolyan számolnak a négyszeres BEK/BL-győztes klubnál, amely az előző években Európa-liga-döntőig, majd BL-elődöntőig is menetelt.

Most épp a második számú európai kupasorozat kieséses szakaszára készül, a francia éllovas Lille ellen küzdhet meg a nyolcaddöntőbe jutásért.

Ebben a párharcban kulcsszerep várhatna a 190 centiméter magas csatárra, de a franciaországi születésű játékos jó eséllyel kihagyni kényszerül az Európa-liga-szereplés teljes egészét, méghozzá egy adminisztratív hiba miatt...

A kluboknak ugyanis keddig kellett véglegesíteniük a 25 fős csapatlistákat, amelyeket neveznek a kieséses szakaszra, Haller neve pedig nem volt az Ajaxnál – számolt be róla a BBC.

Dolgozunk a holland szövetséggel és az UEFA-val, hogy kiderítsük, mi siklott félre

– idézi az Ajax egyik szóvivőjét a tekintélyes brit lap.

Haller az első hat bajnokiján egyébiránt hat kanadai pontot szerzett, két gólja mellett négy gólpasszal segítette új együttesét.

Rovatok