Index Vakbarát Hírportál

Felesége tablettáját vette be, egy évre eltiltották az Ajax kapusát

2021. február 5., péntek 12:03

Az Európai Labdarúgó-szövetség 12 hónapra eltiltotta a profi labdarúgástól az Ajax kapusát, André Onanát – olvasható a holland klub hivatalos honlapján.

A 24 éves kapus tavaly október 30-án produkált pozitív doppingtesztet, miután a vizeletében furoszemidet találtak.

A felfüggesztés a mai naptól hatályos.

Az amszterdami alakulat közleményben jelezte, hogy Onana rosszul érezte magát, ezért vett be gyógyszert. Véletlenül azonban olyan tablettához nyúlt, amelyet a feleségének írtak fel.

Az UEFA fegyelmi testülete elismerte, hogy Onanának nem állt szándékában doppingolni, ám a jelenlegi szabályok értelmében kénytelenek megbüntetni, úgy vélik, egy sportolónak mindig figyelnie kell arra, hogy tiltott szer ne kerüljön a szervezetébe.

A klub és a játékos fellebbezést nyújt be a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS).

Edwin van der Sar, az Ajax vezérigazgatója nem számított ennyire súlyos büntetésre.

Számítottunk egy felfüggesztett büntetésre vagy egy 12 hónapnál rövidebb eltiltásra, hiszen nem volt célja a teljesítménynövelés. Ez szörnyű, Andrénak és a klubnak is. Ő egy kiemelkedő kapus, aki évek óta bizonyítja ezt, és a szurkolók körében is nagy népszerűségnek örvend.

Onana a holland bajnokságban listavezető Ajax legértékesebb játékosa (36 millió euró) a Transfermarkt szerint. A minap olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint a Borussia Dortmund is érdeklődik iránta.

(Borítókép: BSR Agency / Getty Images Hungary)

Rovatok