Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski tizenegyest hibázott, de legyőzte Dárdaiékat a Bayern

2021. február 5., péntek 21:55

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a címvédő Bayern München idegenben 1–0-ra a Hertha BSC-t.

Dárdai Pál többször is borsot tört már a bajorok orra alá, játékosként éppen húsz évvel ezelőtt, 2001-ben szerezte meg egyetlen gólját a müncheniek ellen. Akkor 52 ezer néző előtt talált be a magyar középpályás a Berlini Olimpiai Stadionban, a Hertha 2–1-re nyert, az együttes másik gólját a Dárdait jelenleg segédedzőként támogató Andreas Neuendorf szerezte.

A 44 éves szakember edzői pályafutása során a pénteki mérkőzést megelőzően 10 találkozón csapott össze a Bayernnel. A mérlege egy győzelem, négy döntetlen és öt vereség volt.

Jó iramban és szakadó hóesésben kezdődött a találkozó, Manuel Neuernek kellett nagyot védenie a harmadik percben Dodi Lukebakio közeli lövésénél. Két perccel később Leroy Sané veszélyeztetett a túloldalon, de Rune Jarstein is a helyén volt.

A 11. percben megszerezhette volna a vezetést a Bayern, de Robert Lewandowski tizenegyest hibázott, a berliniek norvég kapusa szépen védett.

Jarstein a második kapus a Bundesligában, aki büntetőt hárított a lengyel támadóval szemben. Ezelőtt rajta kívül ez csak Neuernek sikerült.

A 21. percben aztán előnybe került a Bayern, Kingsley Coman megpattanó lövése talált utat a hazai kapuba. Az első félidőben több helyzetet is kidolgozott a Hertha, de gólt nem tudott szerezni.

A második félidőben a bajorok igyekeztek növelni előnyüket, a berliniek pedig egyenlíteni szerettek volna, de újabb találat nem született, 0–1 lett a végeredmény. A Hertha hatalmas ziccert hibázott a 89. percben, Matheus Cunha pöccintett kapu mellé, ezzel úszott el végleg a pontszerzés.

A 18 éves Dárdai Márton a kispadról nézte végig az összecsapást, a világbajnok Sami Khedira tíz percet kapott. A 33 éves középpályás tíz és fél év után lépett pályára ismét a német élvonalban.

Sorozatban negyedik vereségével a Hertha maradt a 15. helyen a tabellán. A Bayern előnye tíz pont a második RB Leipzig előtt.

A találkozó után Hansi Flick csapata egyből Katarba utazott, ahol hétfőn az al-Ahli ellen lép pályára a klubvilágbajnokság elődöntőjében.

NÉMET BUNDESLIGA
20. FORDULÓ
Hertha BSC–Bayern München 0–1

Rovatok