Index Vakbarát Hírportál

Győzött az MTK otthonában, már nincs kieső helyen az Újpest

2021. február 6., szombat 21:41

Az Újpest 3–1-re nyert az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján, ezzel elmozdult a kieső zónából.

November 1-jén 4–0-ra nyert az MTK a koronavírusos megbetegedések miatt nagyon tartalékos Újpest vendégeként, azt követően, hogy a mérkőzés elhalasztásába az ellenfél vezetősége nem egyezett bele.

Ezúttal a dobogós helyezésekért harcoló MTK kezdte aktívabban a találkozót, és az újpesti védelem bizonytalanságát kihasználva korán vezetést szerzett Varga Roland életerős találatával. A félidő derekán a magára találó Újpest előbb egy nagy lehetőséget herdált el, majd négy perc leforgása alatt fordított: Simon Krisztián idénybeli hatodik gólját egy távoli bombából szerezte, majd Nikola Mitrovics már a vezetést szerezte meg a lila-fehéreknek.

A szünet előtt Milan Mijatovics védett bravúrral, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy ne kétgólos újpesti előnnyel vonuljanak pihenőre a felek: Stieber Zoltán közelről volt eredményes.

A fordulás után is akadtak kisebb lehetőségek mindkét kapu előtt, ám a cserékkel frissítő MTK nem tudott közelebb zárkózni az alacsonyabb iramú félidőben. 

Így a kiesés elkerüléséért harcoló lila-fehérek télen kinevezett vezetőedzőjükkel, a német Michael Oenninggel első pontjaikat szerezték meg.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
MTK Budapest–Újpest FC 1–3 (1–3)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Solymosi
gólszerzők: Varga R. (4.), illetve Simon K. (28.), Mitrovics (32.), Stieber (42.)
sárga lap: Herrera (57.), illetve Stieber Z. (31.), Antonov (58.), Onovo (84.)

MTK Budapest:
Mijatovics – Alho (Ikenne-King, 64.), Varju, Nagy Zs., Herrera (Perkovic, 64.) – Kata (Bíró, 86.), Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei Sz. – Varga R. (Prosser, 64.), Miovszki, Schön

Újpest:
Banai – Pauljevics, Kastrati, Risztevski, Antonov – Csongvai, Onovo – Simon, Mitrovics (Katona, 89.), Stieber Z. (Mucsányi, 88.) – Tallo (Beridze, 90.)

(MTI)

Rovatok