Index Vakbarát Hírportál

Bruno Fernandes csodagólt lőtt, de az Evertoné volt az utolsó szó az Old Traffordon

2021. február 6., szombat 23:03

Az Everton 3–3-as döntetlent játszott a Manchester United otthonában a Premier League 23. fordulójában, a vendégek csatára, Dominic Calvert-Lewin a 95. percben mentett pontot.

Jól kezdett hazai pályán Ole Gunnar Solskjaer együttese, amely a 24. percben megszerezte a vezetést, Edinson Cavani bólintott a vendégek kapujába Marcus Rashford tökéletes beadása után. 

Úgy tűnt, hogy egygólos előnnyel megy szünetre a Manchester United, de Bruno Fernandes máshogy képzelte. A 45. perc végén a portugál középpályás nem talált magának társat, ezért gondolt egyet, és a tizenhatos vonaláról fantasztikus mozdulattal tekert Robin Olsen kapujába.

A második félidő elejét megnyomta az Everton, ennek köszönhetően két perc egyenlíteni tudott. A 49. percben Dominic Calvert-Lewin lövését pont Abdoulaye Doucouré elé ütötte David de Gea, a francia játékos pedig nem hibázott közelről. Három perccel később pedig ő játszott James Rodríguez elé, aki 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A 70. percben ismét a Vörös Ördögöknél volt az előny, Luke Shaw bal oldali szabadrúgása után Scott McTominay pontosan csúsztatott a hosszú sarokba. Ezután Carlo Ancelotti együttese minden erejét mozgósítva támadott az egyenlítését, ami végül a 95. percben össze is jött, egy szabadrúgást követően Calvert-Lewin az ötösről bekotorta a labdát a hazaiak kapujába, amivel pontot mentett a liverpooli együttesnek.

Eredmények, Premier League, 23. forduló:
Aston Villa–Arsenal 1–0
Burnley
–Brighton 1–1
Newcastle United
–Southampton 3–2
Fulham
–West Ham United 0–0
Manchester United
–Everton 3–3

Rovatok