Index Vakbarát Hírportál

Sosem látott formában Guardiola, eldőlt a bajnoki cím?

2021. február 8., hétfő 17:45

Sorozatban 14 győzelmet számlál a Manchester City labdarúgócsapatának fantasztikus szériája, ráadásul a vasárnapi, Liverpool elleni idegenbeli siker (1–4) a bajnoki cím szempontjából is igen fontos volt. Olyannyira, hogy az Euro Club Index szerint már szinte biztos, hogy a City nyeri a Premier League-et.

December 19-én kezdődött a Manchester City győzelmi sorozata, ami azóta sem szakadt meg, és már zsinórban 14 sikernél tart az együttes,

ez Pep Guardiola edzői karrierjének leghosszabb ilyen szériája.

A tizennégy mérkőzés között két-két Ligakupa- és FA-kupa-meccs volt, valamint tíz bajnoki. Jól mutatja a Manchester City stabilitását, hogy az említett 14 találkozón 10-szer gólt sem kapott, viszont 37 gólt szerzett, ami közelít a hármas átlaghoz. A vereség ízét is régen érezhette Guardiola csapata: legutóbb novemberben, a Tottenham vendégeként (2–0) hagyta el pont nélkül a pályát a jelenlegi listavezető.

A címvédő Liverpool legyőzésével öt pontra növelte előnyét a tabella élén a City, amely ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszott, mint a második helyen álló városi riválisa, a Manchester United. A Gracenote adatszolgáltató által működtetett Euro Club Index – amely az európai klubfutball legátfogóbb és leghitelesebb kimutatásait készíti – legfrissebb kutatása szerint

szinte biztos, hogy a Manchester City visszaül az angol futball trónjára.

Az elemzés szerint a jelenleg 50 ponttal rendelkező Manchester City a hátralévő 16 mérkőzésen 36-ot szerez, a bajnoki címének valószínűsége pedig 92,3 százalék. Az ezüstérem a várakozás szerint a Manchester Unitedhez kerül, amelynek egyébként 4,7 százalékot adnak a bajnoki címére. A címvédő Liverpoolnak még ennyit sem: Jürgen Klopp legénysége az Euro Club Index szerint bronzérmes lesz, megelőzve a Chelsea-t, a Leicester Cityt és a Tottenhamet. 

(Borítókép: A Manchester City játékosa, John Stones Pep Guardiola menedzserrel beszél az Etihad stadionban, Manchesterben. Fotó: Peter Powell /  PA Images /  Getty Images Hungary)

Rovatok