Index Vakbarát Hírportál

Willi Orbán: A magyar emberek örülnek, hogy a Puskásban játszunk

2021. február 11., csütörtök 11:15

Pénteken az Augsburg ellen lép pályára a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig, de a csapat magyar válogatott védője, Willi Orbán már a budapesti, Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre is készül.

A 28 éves játékos a Kicker csütörtöki számában adott interjút, elárulta, hogy tudatosabban figyelte Jürgen Kloppék Manchester City elleni 4–1-es vereségét, de egyelőre még a pénteki Bundesliga-meccsre koncentrál.

Majdnem minden topcsapatnak, amely az utóbbi években kiemelkedően futballozott, nagyon nehéz a jelenlegi helyzet, a Liverpoolnak ráadásul balszerencséje is volt a sérülésekkel. Ennek ellenére még mindig magas szintű futballisták vannak a keretben

– fogalmazott Orbán.

Legszívesebben Lipcsében játszottunk volna, de boldogok és hálásak vagyunk, hogy egyáltalán pályára léphetünk. A budapesti stadiont ismerem, az ottani emberek örülnek, hogy jövünk

– mondta a védő.

Orbán arról is szót ejtett, hogy a bajnokságban nehéz utolérni a hétpontos előnnyel rendelkező Bayern Münchent, a prioritás pedig, hogy az első négy hely valamelyikén végezzenek, hogy a következő idényben is ott legyenek a BL csoportkörében.

Sérülése utáni visszatéréséről úgy gondolja, fizikailag és mentálisan is erősebb és reméli, hamarosan egy trófeát is a magasba emelhet.

Az RB Leipzig–Liverpool összecsapást február 16-án 21 órától rendezik meg zárt kapuk mögött a Puskás Arénában.

Rovatok