Index Vakbarát Hírportál

Megvan Dárdai első bravúrja a Hertha kispadján

2021. február 13., szombat 17:38

A Bundesliga 21. fordulójában Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 1–1-es döntetlent ért el a VfB Stuttgart otthonában.

A hazai csapat szerzett vezetést az első félidő ráadásában, Sasa Kalajdzic volt eredményes közvetlen közelről, a találatot videobírós elemzés után adták meg. A fordulás után mezőnyfölényben játszott a Hertha, de a  Stuttgart masszívan védekezett, azonban a 82. percben így is sikerült egyenlíteni Dárdai csapatának, méghozzá két cserejátékos jóvoltából: Sami Khedira játszott Luca Netz elé, aki aztán némi szerencsével az üres kapuba gurította a labdát.

A magyar vezetőedző először szerzett pontot csapatával, mióta visszaült a Hertha kispadjára, ezt megelőzően a Frankfurt ellen idegenben (1–3), a Bayern München ellen pedig otthon (0–1) szenvedett vereséget. A Hertha ezzel a döntetlennel egy ponttal eltávolodott a kiesőzónától, a Stuttgart maradt a 10.

A forduló bravúrját elérő Mainzban ismét kezdett Szalai Ádám, aki 84 percet töltött a pályán. Csapata a Bayer Leverkusen otthonában ért el 2–2-es döntetlent úgy, hogy a 88. percben még kétgólos hátrányban volt.

Szintén idegenben szerzett pontot a Freiburg, amely gólnélküli döntetlent játszott Brémában. A vendégeknél Sallai Roland sérülés miatt ezúttal sem tudta vállalni a játékot.

Eredmények, Bundesliga, 21. forduló:
VfB Stuttgart–Hertha BSC 1–1
Borussia Dortmund–Hoffenheim 2–2
Bayer Leverkusen–Mainz 2–2
Werder Bremen–Freiburg 0–0
Union Berlin–Schalke 04 0–0

Rovatok