Index Vakbarát Hírportál

Sorozatban harmadik bajnokiját bukta el a Liverpool

2021. február 13., szombat 15:37

A Premier League 24. fordulójának első szombati mérkőzésén a Leicester City hátrányból fordítva 3–1-re legyőzte hazai pályán a címvédő Liverpoolt.

A vendégek játszottak fölényben az első félidőben, és ők is kerültek a legközelebb a gólszerzéshez a 26. percben, amikor Roberto Firmino közeli lövését hatalmas bravúrral védte a sorozatban 100. PL-meccsén szereplő Kasper Schmeichel.

A második játékrészben is aktívabb volt Jürgen Klopp együttese, amely a 67. percben Youri Tielemans eladott labdája után meg is szerezte a vezetést. Érdemes megnézni, ahogy Firmino kiszolgálja a befejező Mohamed Szalahot.

Firmino asszisztja és Szalah gólja

Az utolsó 15 percre viszont összeomlott a címvédő. Először James Maddison talált be szabadrúgásból a 78. percben, két percre rá Alisson és a most debütáló Ozan Kabak értették félre egymást, aminek köszönhetően Jamie Vardy az üres kapuig mehetett a labdával. 

A 85. percben Wilfred Ndidi ugratta ki remekül Harvey Barnest, aki simán lefutotta Kabakot, majd higgadtan lőtt a kapuba Alisson mellett, beállítva a 3–1-es végeredményt.

Ez volt sorozatban a harmadik veresége a Liverpoolnak a bajnokságban, erre utoljára 2014 novemberében volt példa. Érdekesség, hogy akkor épp a jelenleg a Leicestert irányító Brendan Rodgers ült a vörösök kispadján.

A Leicester a győzelemmel feljött a tabella második helyére, míg a Liverpool továbbra is negyedik.

Végeredmény, Premier League, 24. forduló:
Leicester City–Liverpool 3–1

Rovatok