Index Vakbarát Hírportál

Riválistól érkezik a Borussia Dortmund új edzője

2021. február 15., hétfő 15:20

A Borussia Mönchengladbach megerősítette a honlapján, hogy az idény végén távozik a kispadról Marco Rose, és a Borussia Dortmundhoz szerződik.

„Az utóbbi hetekben többször is egyeztettünk Marco jövőjéről. Sajnos úgy döntött, hogy egy záradéknak köszönhetően nem tölti ki 2022 nyaráig érvényes szerződését és nyártól a Borussia Dortmundnál folytatja karrierjét” – fogalmazott Max Eberl, a Mönchengladbach sportigazgatója. Az is kiderült, hogy a BVB ötmillió eurót fizet Rose-ért.

Rose a hírek szerint nemcsak a vezetőséggel, hanem a játékosokkal is közölte a döntéstét.

A 'Gladbach már el is kezdte keresni a 44 éves szakember utódját, a jelöltek között szerepel Jesse Marsch (aki Rose helyét vette át 2019-ben a Red Bull Salzburgnál); Adi Hütter, az Eintracht Frankfurt trénere; Florian Kohfelt, a Werder Bremen vezetőedzője, valamint Marco van Bommel neve is felmerült.

A Dortmund 2020. december 13-án küldte el a svájci Lucien Favre-ot, azóta ideiglenes jelleggel Edin Terzic irányítja a csapatot. 
Rose a Kicker információja szerint hároméves szerződést írt alá. Minden bizonnyal „viszi magával" segédeit, Alexander Zicklert, René Maricot és Patrick Eibenbergert is, és valószínűleg Terzic is marad a klub kötelékében.

Rovatok