Index Vakbarát Hírportál

Itt a vége, az idény végén távozik Münchenből a Bayern alapembere!

2021. február 16., kedd 14:07

David Alaba, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München védője kedden hivatalosan is bejelentette, hogy az idény végén távozik a klubtól.

David Alaba ügye hosszú hónapok óta húzódott. A védő korábban nem hosszabbította meg idén lejáró szerződését, a tárgyalások pedig ősszel megrekedtek közte és a klub között. A felek a játékos bérigénye miatt nem tudtak megállapodni egy új kontraktusban.

Nagyon nehéz döntés volt, de elhagyom a szezon végén a Bayernt. Nagyon-nagyon hálás vagyok a klubnak, rengeteg szép pillanatokat éltünk meg együtt, de új kihívásokra vágyom

– fogalmazott Alaba, aki újságíró kérdésre elmondta, döntésében nem játszott szerepet a fizetése körüli vita.

Az továbbra is kérdés, hogy hol folytatja a 28 éves labdarúgó. Az elsődleges célállomás a Real Madrid lehet, ám érdeklődik iránta a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester City is. A spanyol Marca január közepén arról írt, hogy az osztrák válogatott futballista négyéves szerződést köt a királyiakkal

Az RB Leipzig francia védője, Dayot Upamecano érkezését néhány nappal ezelőtt jelentették be hivatalosan a bajorok, ekkor már valószínűsíthető volt, hogy Alaba távozását hamarosan tényként közlik. 

Alaba 11 évvel ezelőtt, 17 évesen debütált a Bayern felnőttcsapatában Louis van Gaal irányítása alatt. Azóta 415 tétmeccset szerepelt, 33 gólt szerzett és 50 gólpasszt jegyzett. Kilencszeres német bajnok, hatszoros Német Kupa-győztes, a Bajnokok Ligáját kétszer nyerte meg az együttessel. 

(Borítókép: Lars Baron / Getty Images Hungary)

Rovatok