Index Vakbarát Hírportál

A Frankfurt klubrekordja újabb Bayern-verést ért

2021. február 20., szombat 17:29

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójának rangadóján az Eintracht Frankfurt otthon 2–1-re legyőzte az éllovas Bayern Münchent.

Az Eintracht Frankfurt a szombati összecsapást megelőzően 22 alkalommal verte meg hazai pályán tétmérkőzésen a Bayern Münchent, amivel világelső. A legutóbbi frankfurti összecsapáson, 2019 novemberében 5–1-re nyert az Eintracht, ez a bajorok elmúlt évtizedének legnagyobb BL-zakója volt, igaz, azóta Münchenben 5–2-re és 5–0-ra is nyert a rekordbajnok.

A remek formában lévő, legutóbbi négy meccsét megnyerő Frankfurt már a meccs elején veszélyeztetett, és bár Amin Younes lövését még blokkolták, Kamada Daicsi már a bal alsóba tudott találni (1–0).

Neuer szokásos kalandozása kis híján újabb gólt eredményezett, de Younes fél pályás lövése elkerülte a kapu bal oldalát.

Épp csak magunk mögött hagytuk az első fél órát, amikor Younes gondolt egyet, és előbb lövőhelyzetet alakított ki magának, majd irgalmatlanul kilőtte a hosszú felső sarkot (2–0).

Az Eintracht ezzel sorozatban a 11. Bundesliga-mérkőzésén is eljutott legalább két gólig, amivel beállította az 1977-ből fennálló klubrekordot.

Érdekesség, hogy a Bayern hétfőn sem kezdett erősen, a Bielefeld 2–0-ra és 3–1-re is vezetett, a címvédő erejéből pedig végül csak egy pontra futotta (3–3).

Most Coman lehetőségeivel, majd Chupo-Moting sarkazásával próbálkoztak a bajorok, de így is Neuer múlt, hogy a szünetig maradjon a közte kettő, Jovics lövése után.

A fordulást követően aztán már összejött a szépítés, Sané szólója után Lewandowski szerezte meg közelről idénybeli 26. bajnoki gólját (2–1).

Hiába nyomtak a bajorok, az egyenlítés csak nem akart összejönni, sőt a hazaiak kerülhettek volna közel a harmadik gólhoz, de Davies és Ache találkozóját videózás után sem ítélték büntetőnek végül. A 90. percben Neuernek kellett óriási mentenie, hogy ne nyíljon ki az olló, de a Frankfurt így is legyőzte a Bayernt.

Szalai Ádám kezdő volt a Mainzban a BL-szereplő Mönchengladbach vendégeként, és az első félidő derekán nagy helyzetet hagyott ki, a játékrész hajrájában pedig egy szabadrúgás után Bell beadását követően már a kapuba talált – viszont a labda elhagyta a játékteret, így nem ért a gól. A magyar válogatott csatár a 69. percig volt pályán, végül a csereként pályára lépő Stoger góljával győzött a Mainz (1–2).

Sallai Roland a 64. percben lépett pályára a Freiburgban, így már a gyepen láthatta, ahogyan pillanatokkal később az Union Berlin megszerzi a győztes gólt (0–1).

NÉMET BUNDESLIGA

22. FORDULÓ

Frankfurt–Bayern München 2–1 (Kamada 12. , Younes 31., ill. Lewandowski 53.)

Freiburg–Union Berlin 0–1 (Promel 65.)

Köln–VfB Stuttgart 0–1 (Kalajdzic 49.)

Mönchengladbach–Mainz 1–2 (Stindl 26., ill. Onisiwo 10., Stoger 86.)

Schalke–Borussia Dortmund 0–4 (Sancho 42., Haaland 45., 79., Guerreiro 60.)

Az állás: 1. Bayern München 49 pont, 2. RB Leipzig 44 (21 meccs), 3. Wolfsburg 42, 4. Frankfurt 42, 5. Leverkusen 36 (21), 6. Dortmund 36

Borítókép: Daniel Roland / AFP

Rovatok