Index Vakbarát Hírportál

Willi Orbán Dárdaiék ellen is gólt szerzett, a Leipzig zárkózik a Bayernre

2021. február 21., vasárnap 17:27

A Bundesliga 22. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén az RB Leipzig 3–0-ra győzött a Hertha BSC otthonában.

Dárdai Pál először nevezte a kezdőcsapatba 19 éves fiát, Mártont, aki a védelem közepén kapott helyet. Az első félidő igencsak kiegyenlített játékot hozott, de a vendégek Marcel Sabitzer parádés villanásának köszönhetően a 28. percben előnybe kerültek.

Sabitzer bombagólja

A második félidőben sem tudott sokáig felülkerekedni a Herthán a Lipcse, majd Dárdai a 68. percben behozta Sami Khedira helyett Matteo Guendouzit, akinek két hibájából két gólt kapott a fővárosi csapat. Az Arsenaltól kölcsönbe kapott középpályás először saját tizenhatosán belül adta el a labdát a 71. percben, amiből Nordi Mukiele volt eredményes, majd a 84. percben egy kis szöglet után őt előzte meg Willi Orbán, aki tökéletesen fejelt a berlini kapuba.

Willi Orbán fejese

A Leipzigben szokás szerint Gulácsi Péter védett, valamint Willi Orbán is végigjátszotta a találkozót, míg Szoboszlai Dominik továbbra is sérüléssel bajlódik.

Julian Nagelsmann együttese ezzel a győzelemmel két pontra csökkentette hátrányát a tabellán az éllovas Bayern Münchennel szemben, míg a Hertha csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az osztályozó helyen álló Bielefeldet.

Eredmények, Bundesliga, 22. forduló:
Hertha BSC–RB Leipzig 0–3 (0–1)
Augsburg–Bayer Leverkusen 1–1 (1–0)
Hoffenheim–Werder Bremen 4–0 (2–0)

Rovatok