Index Vakbarát Hírportál

Bognár István meglőtte a forduló gólját, a Paks egy pontra a dobogótól

2021. február 21., vasárnap 19:05

A Paks hazai pályán fölényesen legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így helyet cserélt ellenfelével a tabellán, melyen az ötödik pozíciót foglalja el.

A Paks már a negyedik percben megszerezte a vezetést a góllövőlistán éllovas Hahn János találatával. A kisvárdaiak Viana révén egy kapufával veszélyeztettek, aztán küzdelmes mezőnyjáték zajlott a pályán, a hazai csapat néhány lendületes kontrát vezetett. A szünet előtt Bognár István 17 méterről remek szabadrúgással növelte kétgólosra az előnyt.

Térfélcsere után eleinte a vendégek irányítottak, majd a Paks előtt adódtak nagy lehetőségek, Dombó többször is bravúrral hárított. A Kisvárdán a cserék sem segítettek, a hajrában pedig Nagy Richárd egy gyors ellentámadás végén eldöntötte a meccset.

A hazai sikerrel a forduló előtt ötödik Kisvárda és hatodik Paks helyet cserélt a tabellán.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Paksi FC–Kisvárda Master Good 3–0 (2–0)
Paks, zárt kapus, v.: Solymosi
gólszerzők: Hahn (4.), Bognár (45.), Nagy R. (84.)
sárga lap: Lenzsér (7.), Szabó J. (26.), illetve Horváth (67.), Hej (81.)

Paksi FC:
Rácz – Osváth, Böde, Lenzsér, Szabó J. – Haraszti (Vági, 46.), Papp (Gévay, 88.), Bognár (Szakály, 88.), Bertus – Ádám (Sajbán, 79.), Hahn (Nagy R., 63.)

Kisvárda:
Dombó – Hej, Csirkovics, Prenga, Leoni – Karabeljov (Zlicsics, 46.), Szimovics – Navrátil (Ötvös, 46.), Bumba (Kovácsréti, 73.), Sassá (Camaj, 72.) – Viana (Horváth, 59.)

(MTI)

Rovatok