Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City továbbra is hibátlan 2021-ben

2021. február 21., vasárnap 19:42

A Manchester City 1–0-ra nyert az Arsenal otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A meccs egyetlen gólját Raheem Sterling szerezte fejjel a 77. másodpercben. A Manchester City mind a 11 idei bajnoki meccsét megnyerte, ami rekord az angol élvonalban. 

Josep Guardiola vezetőedző csapata sorozatban 18 sikernél jár, és továbbra is tízpontos előnnyel vezeti a tabellát.

Utóbbi azért is bíztató a klub és a szurkolók szempontjából, mert eddig mindössze kétszer fordult elő, hogy egy gárda ilyen vagy nagyobb előnyről végül elbukta a bajnoki címet: a Newcastle United az 1995–96-os, a Manchester United pedig az 1997–98-as idényben járt így. Az Arsenal hazai pályán legutóbb 2015 decemberében tudta legyőzni a Manchester Cityt bajnoki meccsen, nyeretlenségi sorozata immár öt mérkőzésből áll.

A vasárnapi első találkozón a Tottenham Hotspur 2–1-re kikapott a West Ham United vendégeként 

A két csapat előző négy találkozóját a Tottenham nyerte, amikor a West Ham volt a pályaválasztó. Ezúttal mindkét csapat négyszer találta el ellenfele kapuját, de ehhez a Tottenhamnek 19 lövésre volt szüksége, a West Hamnek viszont négy is elég volt.

A West Ham ezzel továbbra is tartja a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyét a tabellán, míg José Mourinho vezetőedző együttese lassacskán lemondhat arról, hogy a következő idényben a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelhessen, hiszen hátránya kilenc pont londoni riválisával szemben.

Az utolsó vasárnapi mérkőzésen a Manchester United magabiztosan győzött 3–1-re az Old Traffordon a Newcastle ellen. Ole Gunnar Solskjaer együttesének Marcus Rashford szerezte meg a vezetést egy szépségdíjas találattal a 30. percben, hat percre rá azonban egyenlítettek a Szarkák.

Rashford gólja a Newcastle ellen

A második félidőben Daniel James találatával ismét előnybe kerültek a hazaiak, a végeredményt pedig Bruno Fernandes állította be büntetőből a 75. percben. További fontos esemény a csapat szempontjából, hogy a 89. percben Solskjaer becserélte Shola Shoretire-t, aki szűk három héttel ezelőtt ünnepelte 17. születésnapját.

Premier League, 25. forduló:
Arsenal–Manchester City 0–1 (0–1)
Aston Villa–Leicester City 1–2 (0–2)
West Ham United–Tottenham Hotspur 2–1 (1–0)
Manchester United–Newcastle United 3–1 (1–1)

(MTI/Index)

Rovatok