Index Vakbarát Hírportál

Simán nyerte a milánói derbit, növelte előnyét az Inter

2021. február 21., vasárnap 17:03

A Serie A 23. fordulójának rangadóján az Internazionale 3–0-ra legyőzte a városi derbin a pályaválasztó AC Milant, ennek köszönhetően pedig négy pontra növelte az előnyét a tabellán.

A „vendégcsapat" kiválóan kezdte a találkozót és már az 5. percben megszerezte a vezetést. Romelu Lukaku először még nem tudta megjátszani Lautaro Martínezt, a Simon Kjaerről visszapattanó labdát azonban hajszálpontosan ívelte az argentin csatár fejére, aki sikeresen bólintott a 200. bajnoki mérkőzésén kezdő Gigi Donnarumma kapujába.

Az Inter vezető gólja

Az első félidő nagyobb részében aktívabb maradt az Inter, de a szünetig nem született már gól.

A második játékrész Samir Handanovic showjával kezdődött, a rutinos szlovén kapus először Zlatan Ibrahimovic két kísérletét is bravúrral védte, néhány pillanattal később pedig Sandro Tonali lövését is látványos mozdulattal tolta a léc fölé.

A Milan agresszívan próbált letámadni, de az Inter többször is eredményesen játszotta át a városi riválist. Ennek köszönhetően az 57. percben már kettővel vezetett a kék-fekete csapat, ismét Martínez volt eredményes, miután Ivan Perisic passza után kihasznált egy sakk-matt helyzetet.

Kilenc perccel később ismét egy kontrából volt eredményes Antonio Conte együttese. Lukaku vett át egy előrevágott labdát a kezdőkörben, majd megiramodott a kapu felé, a 16-os vonaláról pedig tökéletesen lőtte ki a jobb alsót.

Lukaku szólója

A belga támadó sorozatban negyedik milánói derbijén volt eredményes, 70 év óta ő az első Inter-játékos, akinek ez sikerült.

A maradék időben a Milannak a szépítés sem jött össze, így végül az Inter meglepően simán, 3–0-ra győzött, ezzel pedig négy pontra növelte az előnyét a tabellán a piros-feketék előtt.

Eredmények, Serie A, 23. forduló:
AC Milan–Internazionale 0–3 (0–1)
Parma–Udinese 2–2 (2–0)
Atalanta–Napoli 4–2 (0–0)
Benevento–AS Roma 0–0

Rovatok