Index Vakbarát Hírportál

Dárdai a szerelemhez hasonlította a Hertha helyzetét

2021. február 25., csütörtök 14:39

Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője a Kickernek adott interjújában elmondta, edzői karrierje legnehezebb feladata lesz bent tartani a csapatot a Bundesligában.

A feladat nehéz, de nem teljesíthetetlen. Négy hete dolgozunk együtt, a csapatunk kezd működni

– fogalmazott a német szaklap csütörtöki számában a magyar tréner, aki úgy látja, korábban hiányoztak a vezéregyéniségek az öltözőben és nem volt túl jó a csapatszellem sem. Elmondása szerint a helyzet azóta változott, és jelenleg jó úton jár a gárda.

A klub talán túl gyorsan szeretett volna nagyot ugrani, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra. A szerelemben sem, és a futballban sem. Folyamatosságra van szükség. Ez az év nagyon veszélyes számunkra

– mondta Dárdai, aki szerint játékban javult már a csapat teljesítménye, ez azonban az eredményeken egyelőre nem látszik.

A berliniek jelenleg a 15. helyen állnak a bajnokságban, előnyük csupán egy pont az utolsó előtti helyen álló Mainz előtt.

Dárdai újbóli kinevezése után négy meccsen egy pontot szerzett az együttes, igaz, meccselt az Eintracht Frankfurttal, a Bayern Münchennel és az RB Leipziggal is.

Egy dolog biztos: rossz vesztes vagyok, utálom a vereséget. Azonban az ellenfeleink és a formánk szempontjából benne volt a pakliban, hogy az első négy meccsen pontot sem szerzünk. Tényleg nyugodt vagyok, minden rendben van. Jól alszom. Majd akkor lesznek problémák, ha már nem alszom jól

– nyilatkozta Dárdai, aki szerint edzői karrierje legnehezebb feladata lesz bent tartani a Herthát az élvonalban.

A Hertha szombaton a harmadik helyen álló Wolfsburghoz látogat a 23. fordulóban.

Rovatok