Index Vakbarát Hírportál

A Fehérvár tulajdonosa veheti meg az Újpestet

2021. február 26., péntek 08:26

Sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás Garancsi István, a MOL Fehérvár és Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa között, a magyar üzletember 7,2 milliárd forintért veheti meg a lila-fehér egyesületet.

A Blikk úgy értesült, megköttetett az üzlet: a 23. leggazdagabb magyarként 66,7 milliárdos becsült vagyonnal rendelkező Garancsi István, a Fehérvár tulajdonosa megvásárolja a lila-fehér együttest a drukkerek által évek óta szinte a pokolba kívánt Roderick Duchatelet-től.

A belga, akivel a szurkolóknak sohasem volt felhőtlen a viszonya, 2011 októbere óta irányítja az újpestieket. Csak olaj volt a tűzte, hogy a klub idén a kiesés ellen harcol az NB I-ben. Garancsi már 2019 óta próbálja megvásárolni az Újpestet, ám Duchatelet hiába kapott több ajánlatot is, a 20 millió eurós vételárból nem volt hajlandó engedni.

Most azonban megkaphatja ezt az összeget, igaz, az európai szövetség szabályai miatt senki sem lehet egyszerre két, azonos versenysorozatban érdekelt klub tulajdonosa, így a pletykák szerint a IV. kerületi klubot a 19. leggazdagabb magyar, a 73,4 milliárdos vagyonú, a BÁV-ot és Főtaxit is birtokló Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke veheti át. 

Ha azonban Garancsi úgy dönt, eladja a Fehérvárt, hivatalosan is ő lehet a tulajdonos. 

Garancsival együtt a fehérvári sportigazgató, a korábbi újpesti focista, Kovács Zoltán is visszatérhet a Megyeri útra.

Az Újpest nem kívánt nyilatkozni az ügyben. 

(Borítókép: Koszticsák Szilárd/MTI)

Rovatok