Index Vakbarát Hírportál

Gyermekáldás miatt kihagyja De Gea az MU rangadóját

2021. március 5., péntek 15:15

David de Gea helyett Dean Henderson lesz a Manchester United kapusa a City elleni vasárnapi derbin, mivel a spanyol kapus hazautazott gyermeke születésére.

A „vörös ördögök” szerdán már a spanyol játékos nélkül értek el gól nélküli döntetlent a Crystal Palace ellen, és a City ellen sem játszhat. 

De Gea a Twitteren számolt be róla, hogy párja, az énekes, színésznő, televíziós személyiség és modell Edurne egészséges kisbabának adott életet.

Yanay 4•3•21 pic.twitter.com/UPyKjwn4Ws

— David de Gea (@D_DeGea) March 5, 2021

Ole Gunnar Solskjaer, az együttes menedzsere elmondta, a spanyol játékos kimenőt kapott, hogy családjával legyen, de nem hiszi, hogy túlságosan sokáig távol maradna majd.

Amint David megérkezik hozzánk, követnünk kell a kormány előírásait. Úgy vélem, hogy hamar visszatér majd. Engedélyt adtunk neki, hogy hazautazzon, mert a párjával szeretett volna lenni. Természetesen szeretnénk a játékosainkat minél hamarabb köreink között tudni, de egy emberi életről beszélünk. Ez a legnagyobb esemény egy szülő életében, természetesen engedélyt adtunk rá, hogy részt vehessen rajta. David ott volt, hogy megünnepelje a csodálatos napját, valamint hogy a párjával és a családjával legyen. Nem tudom, mikor tér vissza, de nem túl sokára

– idézi az Independent a norvég trénert, aki arra is kitért, hogy Dean Henderson jól teljesített a Palace ellen, és biztos benne, hogy játékosa alig várja, hogy a City ellen is pályára léphessen.

A tabella első két helyén álló manchesteri gárda vasárnap 17.30-kor csap össze egymással, a City előnye 14 pont a riválisával szemben.

Borítókép: Laurence Griffiths / AFP

Rovatok