Index Vakbarát Hírportál

Királyi erősítés, a derbin visszatérhet a Real sztárja

2021. március 5., péntek 14:33

Nagy lökést kaphat a Real Madrid az Atlético Madrid elleni vasárnapi derbi előtt: Karim Benzema teljes értékű edzést végezhetett el, így minden bizonnyal pályára léphet a bajnoki versenyfutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen.

Benzema visszatérése úgy kell a Real Madrid támadójátékának, mint egy falat kenyér, nélküle a királyi gárda az előző három meccsén összesen három gólt szerzett – igaz, ez is elég volt két győzelemhez és egy döntetlenhez.

A francia támadó ebben az idényben 28 tétmérkőzésen 17 gólig és öt gólpasszig jutott, a házi góllövőlistán a szűrő Casemiro követi őt hat találattal, Vinícius Júnior és Luka Modric négy-négy alkalommal volt eredményes.

A blancók helyzete így sem egyszerű, hiszen továbbra is hiányzik Sergio Ramos, Dani Carvajal, Eden Hazard és Mariano Díaz.

A La Ligában 25 fordulót követően a Real Madrid a Barcelonával holtversenyben 53 pontot szerezve követi a 24 fellépésen 58-ig jutó Atlético Madridot, így a „matracosok” újabb sikerével a királyi gárda gyakorlatilag lemondhatna a bajnoki aranyról.

Borítókép: Gabriel Bouys / AFP

Rovatok