Index Vakbarát Hírportál

Zsóri öngóljával nyert a MOL Fehérvár Budafokon

2021. március 7., vasárnap 22:09

A MOL Fehérvár 2–1-re nyert Budafokon a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap. A vendégek győzelmet érő találata a 84. percben, öngólból esett.

Nagy erővel kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely a 17. percben Budu Zivzivadze átlövésével szerzett vezetést.

A Budafoknak azonban sikerült felvenni a találkozó ritmusát, és olykor zavart is keltett a fehérvári kapu előtt. 

A félidő közepén Kovács Dávid büntetőjét védte Emil Rockov, a lendületben maradt budafokiak csapatkapitánya a 40. percben javított, amikor gólpasszt adott Skribek Alennek.

A szünet után egy darabig nem változott a játék képe, a Fehérvár próbált irányítani, a szervezett Budafok kontrákra rendezkedett be. A 60. perc után mindkét oldalon csökkent a lendület, több volt a taktikai szabálytalanság és a hiba. A hajrára viszont mozgósította tartalékjait a Fehérvár, sikerült is mezőnyfölényt kiharcolnia, és megszereznie a győztes találatot: 

lyes Houri szabadrúgásába Zsóri Dániel ért bele, így a csatár öngólja döntött.

A Fehérvár harmadszor is legyőzte a Budafokot a bajnokságban, a két 41-es siker után ezúttal minimális különbséggel. A két együttes szerdán a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozik egymással.

MAGYAR OTP BANK LIGA

25. FORDULÓ

Budafoki MTEMOL Fehérvár FC 12 (11)

Budafok, zárt kapus, v.: Zierkelbach

gólszerzők: Skribek (40.), illetve Zivzivadze (17.), Zsóri (84. - öngól)

sárga lap: Margitics (93.), illetve Nego (67.)

Budafok: Bese – Huszti A. (Micsinai, 83.), Jagodics, Romic, Medgyes  Csonka, Oláh  Skribek (Ihrig-Farkas, 64.), Filkor (Margitics, 83.), Szabó M.  Kovács D. (Zsóri, 72.)

MOL Fehérvár: Rockov – Nego, Rus, Stopira, Hangya – Fiola, Alef (Pinto, 52.) – Bamgboye (Bolla, a szünetben), Nikolics (Houri, 75.), Petrjak  Zivzivadze (Szabó L., 90.)

(Borítókép: https://www.facebook.com/molfehervarfc)

(MTI)

Rovatok