Index Vakbarát Hírportál

A Barca örülhet leginkább az Atlético és a Real döntetlenjének

2021. március 7., vasárnap 18:41

Az éllovas Atlético Madrid 1-1-es döntetlent játszott otthon a címvédő Real Madriddal a spanyol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Sokkal jobban kezdték a meccset a hazaiak, a vendégel az első negyedórában gyakorlatilag ki sem jöttek a saját térfelükről.

A nyomás a 15. percben góllá érett, Marcos Llorrente remek kiugratása után Luis Suárez mesterien, külsővel tekert Thibaut Courtois kapujába.

A folytatásban is maradt támadásban az Atlético, szünetig azonban nem tudta növelni az előnyét.

A második játékrész elején viszont ezt többször is megtehette volna, ám a Real belga kapusa hatalmas védésekkel meccsben tartotta csapatát. A találkozó hajrája aztán Zinédine Zidane együtteséé volt, Jan Oblaknak is bemutatott bravúros védéseket, a 88. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Karim Benzema passza után már Casemiro is gólt szerezhetett volna, a brazil azonban önzetlenül visszaadta a labdát a csatárnak, aki a 88. percben egyenlített és így egy pontot megmentett csapatának.

 

A döntetlennek a Barcelonánál örülhetnek igazán, hiszen az Atlético előnye így csupán három pont a tabella élén a katalánokkal szemben, igaz, Diego Simeone alakulata egy meccsel kevesebbet játszott. 

Az Atlético öt éve képtelen legyőzni városi riválisát a bajnokságban, azóta négy vereség mellett hatodszor játszott vele döntetlent.

SPANYOL LA LIGA

26. FORDULÓ

Atlético Madrid–Real Madrid 11 (10)

később:

Real SociedadLevante 18.30

Athletic BilbaoGranada 21.00

korábban:

HuescaCelta Vigo 34 (22)

szombaton játszották:

Osasuna–FC Barcelona 02 (01)

Cádiz–Eibar 10 (10)

ElcheSevilla 21 (00)

Real ValladolidGetafe 21 (21)

hétfőn játszsák:

Real BetisAlavés 21.00

pénteken játszották:

ValenciaVillarreal 2–1 (01)

(Borítókép: Javier Soriano/AFP)

Rovatok