Index Vakbarát Hírportál

Történelmien gyatra értékelést kapott Szalai Ádámék meccse

2021. március 8., hétfő 13:14

A Bundesliga 24. fordulójában pénteken összecsapott a bajnokság két legrosszabb csapata, a Schalke és a Mainz. A csata a nem túl magas várakozásokat is alulmúlta, a Kicker magazin történelmien alacsony osztályzatot adott rá.

A német újság általában 1-től 5-ig értékeli a mérkőzések színvonalát, valamint a játékosok teljesítményét is, az egyes a legjobb, az ötös pedig a legrosszabb jegy. Megesik azonban, hogy a látottak olyannyira minősíthetetlenek, hogy a Kickernek is kivételt tennie. Ez történt a Schalke–Mainz kiesési „rangadó” esetében, amelyre a magazin 6-ost adott. 

A rendszert 1992 óta használják, az azóta vizsgált 8783 találkozóból mindössze ez a hatodik, amely kiérdemelte a nem túl dicsőséges hatost, 2012 novembere óta pedig az első.

A lap beszámolója szerint a futballistáknak még az is gondot okozott, hogy saját csapattársukhoz passzoljanak, ugyanis összesen 257 rossz átadás született, azaz körülbelül 21 másodpercenként egy. A legtöbb labda az oldalvonalon hagyta el a játékteret, 64 bedobás volt a mérkőzésen (összehasonlításként, a Bayern München–Dortmund rangadón 37).

Ezek után aligha meglepő, hogy a meccs 0–0-s döntetlennel ért véget, pedig volt négy kaput eltaláló lövés is.

A vendégcsapatban kezdőként kapott lehetőséget Szalai Ádám, akit az 50. percben sárga lapot kapott, 24 perccel később pedig lecserélték.

A Mainz 18 ponttal az utolsó előtti, a Schalke 10-zel az utolsó helyen áll a Bundesligában.

Rovatok