Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: új szövetségi kapitány érkezik a német válogatott élére!

2021. március 9., kedd 11:25

A Német Labdarúgó-szövetség kedden hivatalosan bejelentette, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány távozik posztjáról a nyári Európa-bajnokság után.

A DFB közleménye szerint a 61 éves szakember kérte, hogy az eredetileg a 2022-es világbajnokságig tartó szerződését hadd mondhassa fel hamarabb, és az Eb után leköszönhessen.

Löw 2006 óta a német válogatott szövetségi kapitánya, eddig 188 alkalommal irányította az együttest, amellyel 2014-ben csúcsra ért, Brazíliában világbajnokságot nyert. 120 győzelem mellett 37 döntetlen és 31 vereség a mérlege.

A 2018-as oroszországi szereplés után (a Nationalelf a csoportkörben kiesett) sokan a távozását követelték, végül maradt. 

Nagyon tudatosan hoztam meg a döntést, tele büszkeséggel és óriási hálával, ugyanakkor hatalmas motivációval, ami a közelgő Európa-bajnokságot illeti. Büszke vagyok, mert különleges megtiszteltetés számomra, hogy a hazámat képviselhetem. 17 éve dolgozom az ország legjobb futballistáival. Nagy diadalokat és fájdalmas vereségeket éltünk meg, de mindenekelőtt sok csodálatos és varázslatos pillanatot – nem csak a vb megnyerésével. Hálás vagyok a szövetségnek, amily mindig ideális munkakörnyezetet teremtett számomra és a csapat számára is 

– fogalmazott Löw.

Tiszteletben tartom Joachim Löw döntését. A szövetség tisztában van Jogi képességeivel, ő a világfutball egyik legnagyobb edzője. Az évek során alakította a német labdarúgást, segítette, hogy a legmagasabb szinten öregbítse hírnevét

– kommentálta a bejelentést Fritz Keller, a DFB elnöke.

A német válogatott egy csoportban szerepel Magyarországgal az Európa-bajnokságon. A két csapat június 23-án Münchenben csap össze. Ha a németek nem jutnak tovább a kvartettből, az lesz Löw utolsó meccse szövetségi kapitányként.

Korábban olyan pletykák láttak napvilágot Németországban, miszerint Löw utódja Hansi Flick, a Bayern München jelenlegi vezetőedzője lehet. Flick 2006-tól 2014-ig segítette Löw munkáját. Többen Jürgen Kloppot, a Liverpool jelenlegi menedzserét is szívesen látnák, ha a szakember az idény végén távozik az angol csapat kispadjáról.

Rovatok