Index Vakbarát Hírportál

Posztolni sem lehet akármit, ezért távozna Angliából Cavani

2021. március 10., szerda 10:06

Edinson Cavani nyáron távozna az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedtől, állítja a játékos édesapja – közölte a The Times.

A 34 éves támadó állítólag zokon vette, hogy az angol szövetség januárban eltiltotta három mérkőzésről, ezért Argentínába, a Boca Juniorsba igazolna.

Az uruguayi válogatott csatárt azért büntették meg, mert november végén, a Southampton ellen 3–2-re megnyert mérkőzés után feltöltött egy képet saját Instagram-oldalára, a bejegyzés szövegében pedig a „negrito” szót is leírta.

Cavani azt állította, semmi rasszista szándék nem volt a posztban, ezzel csupán egyik barátját üdvözölte.

Az FA azonban nem így gondolta, szerinte „sértő, helytelen, a sportág jóhírét rontó” bejegyzés volt, így Cavanit a hárommeccses eltiltás mellett 100 ezer angol font (kb. 40 millió forint) pénzbüntetéssel is szankcionálták.

A történtek után az MU játékosa nem fellebbezett, törölte a bejegyzést, és bocsánatot kért, de a jelek szerint azóta is böki a csőrét az eset.

Cavani nyáron szerződött Manchesterbe, azóta 25 tétmérkőzésen hét gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett. Megállapodása az idény végéig szól a „vörös ördögökkel”.

A Black Live Matters mozgalom keretein belül a Premier League-ben mind a mai napig letérdelnek a játékosok a kezdőrúgás előtt.

(Borítókép: Alex Pantling / Getty Images Hungary)

Rovatok