Index Vakbarát Hírportál

Most kialudták magukat: hatot vágott a kupában a Kisvárda

2021. március 10., szerda 17:06

A Kisvárda házigazdaként 6–1-re legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében.

Azért alakult ki ilyen jelentős különbség a két együttes között, mert a vendégek a harmadosztályban szereplő keretükkel utaztak el a találkozóra. Sallói István sportigazgató a ZTE honlapján elmondta, a mostani szezonban az élvonalbeli tagság megőrzése, jelenleg pedig a szombaton sorra kerülő, MTK elleni mérkőzésre való felkészülés a legfontosabb számukra. Bár egyeztettek a Kisvárdával a kupameccs elhalasztásáról, a szabolcsiak vezetése elzárkózott a lehetőségtől.

A Kisvárda a héten azzal szolgáltatott beszédtémát, hogy Révész Attila sportigazgató rendre utasította a játékosok feleségeit, hogy hagyjanak elegendő pihenőidőt a futballistáknak.

A másik délutáni mérkőzésen a MOL Fehérvár FC házigazdaként 2–0-ra legyőzte a Budafoki MTE csapatát. A 68. percben egy szélről érkezett beadást Budu Zivzivadze fejelt kapura öt méterről, a labda a budafoki Danijel Romics kezéről pattant a hálóba. A végeredmény a 77. percben alakult ki, amikor ifj. Dárdai Pál passzából Stopira volt eredményes.

Az utolsó negyeddöntőben az MTK 2–1-re nyert a másodosztályban listavezető Debreceni VSC vendégeként.
A fővárosiak az első félidő hajrájában a kolumbiai Sebastian Herrera góljával szereztek vezetést, a második felvonás elején Dzsudzsák Balázs egyenlített, majd az ötvenedik percben Varga Roland állította be a végeredményt. A hazaiaknak a meccs végjátékában több nagy helyzetük is volt, de egyiket sem tudták gólra váltani.

Eredmények, negyeddöntő:
Kisvárda Master Good–Zalaegerszeg 6–1 (2–0)
MOL Fehérvár–Budafoki MTE 2–0 (0–0)
Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest 1–2 (0–1)

kedden játszották:
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel: 5–4

Az elődöntő párosítása:
MTK–MOL Fehérvár
Kisvárda–Újpest

(MTI/Index)

Rovatok