Index Vakbarát Hírportál

A kapusa cserben hagyta Dárdait, nem jött össze a bravúr Dortmundban

2021. március 13., szombat 20:28

A Borussia Dortmund hazai pályán 2–0-ra legyőzte Dárdai Pál csapatát, a Hertha BSC-t a Bundesliga 25. fordulójában.

Az első félidőben kiválóan tartotta magát a Hertha, amely Erling Haalandot is semlegesíteni tudta. Habár a Borussia komoly fölényben játszott, csak kevés helyzetet tudott kialakítani a nagyszünetig, egyszer azért kellett egy jókora bravúr a berliniek kapusától, Rune Jarsteintől.

Aztán Edin Terzic együttese a második játékrész elején megszerezte a vezetést, még ha nem is kidolgozott akcióból. Julian Brandt kapta vissza a labdát Marco Reustól a kaputól 25 méterre, majd egy igazítás után ellőtte, a lövés pedig becsapta Jarsteint, aki tehetetlenül nézte, ahogy a kapujában köt ki.

Brandt bombája

Ezután kissé visszavett a BVB, a Hertha kezdeményezett, de többnyire erőtlenül. Majd a 80. percben meg is fogyatkozott Dárdai Pál csapata, Vladimír Darida csúszott rá nagyon csúnyán Reus lábára, akit le is kellett cserélni, míg a cseh középpályás egyből pirosat kapott a belépőért.

Reus sérülése

A hajrában megadta a kegyelemdöfést a Dortmund, a Reus helyett beálló 16 éves Youssoufa Moukoko egy szép, valamint szerencsés cselsorozat után éles szögből mattolta Jarsteint, aki ebben a gólban is vastagon benne volt.

Ezzel kialakult a 2–0-s végeredmény, amivel a Dortmund feljött az ötödik helyre, míg a Hertha a 15., de ugyanannyi pontja van, mint a 16., már osztályozós helyen álló Mainznak.

Végeredmény, Bundesliga, 25. forduló:
Borussia Dortmund–Hertha BSC 2–0 (0–0)

Rovatok