Index Vakbarát Hírportál

Orbán gólját les miatt elvették, osztályozós helyen Dárdaiék

2021. március 14., vasárnap 17:22

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójában a három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig hazai pályán nagy fölénye ellenére csak 1–1-es döntetlenre végzett az Eintracht Frankfurttal.

Remekül kezdte a Gulácsi Péterrel és a kézműtéten áteső Willi Orbánnal felálló, Szoboszlai Dominiket sérülése miatt továbbra is nélkülöző lipcsei csapat a mérkőzést, de hiába a nagy fölény, vagy a befejezésbe csúszott hiba, vagy ha a gól össze is jött, akkor les miatt érvénytelenítették – épp a magyar válogatott védője járt pórul.

A játékrész hajrájában Haszabe Makoto hagyott ki nagy lehetőséget, ezt pedig a fordulás után már büntette a házigazda, Emil Forsberg volt eredményes (1–0).

A vendégek bő egyórányi játék után Kamada Daicsi közeli lövésével váratlanul egyenlítettek (1–1), de ettől csak még nagyobb iramra kapcsoltak a lipcseiek.

Hiába jöttek azonban futószalagon a lehetőségek, próbálkozott a csereként beálló Nkunku révén többször is a hazaiak, az újabb találat már nem jött össze, a lipcseiek így hét győzelem után botlottak meg a bajnokságban, hátrányuk pedig négy pont a Bayernnel szemben.

A nap első meccsén borult a papírforma, a Bielefelt két japán játékosa góljával legyőzte idegenben a Bayer Leverkusent, így osztályozós helyre száműzte Dárdai Pál Hertháját.

NÉMET BUNDESLIGA

25. FORDULÓ

Leverkusen–Bielefeld 1–2 (Schick 85., ill. Doan 18., Okugava 57.)

RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 1–1 (Forsberg 47., ill. Kamada 61.)

VfB Stuttgart–Hoffenheim 2–0 (Kasim 15. – öngól, Kalajdzic 64.)

Az élmezőny állása: 1. Bayern München 58 pont, 2. RB Leipzig 54, 3. Wolfsburg 48, 4. Frankfurt 44, 5. Dortmund 42, 6. Leverkusen 40, ...15. Bielefeld 22, 16. Hertha BSC 21, 17. Mainz 21, 18. Schalke 10

Borítókép: Ronny Hartmann / AFP

Rovatok