Index Vakbarát Hírportál

Messi beérte Xavit, bombagólokkal verte a Barca a Huescát

2021. március 15., hétfő 22:57

A spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a Barcelona a Huesca csapatát fogadta. Ronald Koeman csapata magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott, Lionel Messi és Antoine Griezmann bombagólt lőtt, az argentin pedig 767. meccsét játszotta a katalán együttesben, amellyel beérte a klub eddigi rekorderét, Xavi Hernándezt.

Messi nem tétlenkedett, már a 13. percben emlékezetessé tette a rekordbeállítást, méghozzá egy óriási bombagóllal, 18 méterről leadott lövése után a labda a felső lécről vágódott a vendégek kapujába. 

A folytatásban is maradtak támadásban a katalánok, a 35. percben Jordi Alba is a kapufát találta el, ám neki nem volt szerencséje, kifelé pattant a balhátvéd próbálkozása. 

Nem sokkal később azonban megszületett a második Barca-gól, Griezmann lába is elsült, aki 23 méterről lőtt óriási gólt Alvaro Fernandez kapujába.

Hogy ne legyen felhőtlen az öröm, arról a félidő hosszabbításában egy könnyű síppal befújt büntető gondoskodott: Rafael Mir talált el rosszul egy centerezést, ám a Huesca csatára gyorsan átesett Marc-André ter Stegenen, némi videózás után pedig megadták a 11-est. Ezt maga a sértett váltotta gólra, így szünetben 21 állt az eredményjelzőn.

Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, Óscar Mingueza ugyanis az 53. percben egy közeli fejessel visszaállította a kétgólos különbséget. 

Ezzel a lényegi kérdések el is dőltek, Messi azonban a 90. percben keretbe foglalta a mérkőzést, aki egy kontrát és egy pontos távoli lövést követően beállította a 4–1-es végeredményt.

(Borítókép: Lluis Gene/AFP)

 

 

Rovatok