Index Vakbarát Hírportál

Szándékos vereségekkel akart edzőt buktatni a Real Madrid exkapusa

2021. március 16., kedd 10:23

A Costa Rica-i Labdarúgó-szövetség (FECODA) eljárást indított több válogatott játékos ellen. A vád szerint a futballisták néhány évvel ezelőtt szerették volna megbuktatni Jorge Luis Pinto szövetségi kapitányt úgy, hogy szándékosan meccseket veszítenek.

A szövetség korábbi elnöke, Eduardo Li a tárgyaláson azt vallotta, hogy Pinto szerződésében szerepelt egy olyan záradék, miszerint ha sorozatban háromszor kikap a válogatott, akkor menesztik a kapitányt, a játékosok pedig tisztában voltak ezzel. 

A beidézett labdarúgók között van a Real Madrid egykori kapusa, a jelenleg a PSG-t erősítő Keylor Navas; a vád szerint ő volt a felbujtó, aki próbálta meggyőzni a társakat, hogy veszítsenek el három egymást követő mérkőzést.

Navas mellett Bryan Ruizt és Celso Vargast is kihallgatják majd.

Más kérdés, hogy a puccs nem sikerült, Pinto először 2004 és 2005 között, majd 2011-től 2014-ig irányította a Costa Rica-i válogatottat.

A 2014-es világbajnokságon a legjobb 8 közé vezette őket, miután először megnyerték a „halálcsoportot” (Olaszország és Uruguay ellen győzelem, Anglia ellen döntetlen), majd a görögöket is kiejtették a nyolcaddöntőben.

A Hollandia ellen elveszített tizenegyespárbaj után távozott a kispadról.

Rovatok