Index Vakbarát Hírportál

A Kicker szerint Dárdai Pálnak féltenie kell az állását

2021. március 18., csütörtök 17:14

A Kicker magazin csütörtöki számának címlapján négy edző kapott helyet, azzal a felütéssel, hogy ők azok, akiknek tartaniuk kell attól, hogy van-e jövőjük a klubnál.

A szóban forgó négy szakvezető a legkésőbb a szezon végén már biztosan távozó Marco Rose (Borussia Mönchengladbach), Peter Bosz (Bayer Leverkusen), Markus Gisdol (Köln) és Dárdai Pál (Hertha).

Az újság nyolcadik oldalának hasábjain olvasható, hogy a magyar szakember vezette berliniek védekezésben és támadásban sem javultak számottevően, és bár Dárdaival ugyan javult a hangulat a csapat háza táján, az eredmények eddig elmaradtak.

A német lap egy tabellát is elkészített, azt vizsgálva, hányadik helyen állna a Hertha, ha akkor kezdődött volna a bajnokság, amikor a magyar tréner ismét átvette az irányítást. Nos, az alakulat – amely hét meccsen csupán négy pontot szerzett – a 16. helyen állna, megelőzve a Schalkét és a Mönchengladbachot.

Tény: a Herthának egyáltalán nem volt könnyű dolga az utóbbi hetekben, hiszen többnyire az élvonalhoz tartozó csapatok ellen kellett felvennie a kesztyűt. Igen ám, de amíg a szintén a kiesés elől menekülő Köln és a Bielefeld is okozott meglepetést, addig Dárdaiék egyszer sem tudták borítani a papírformát és jelenleg a 16., osztályozót érő helyen állnak.

A Kicker arról ír, hogy a jelenleg is alkalmazott 3-5-2-es hadrendben kompaktabb a Hertha védelme, Niklas Stark stabil teljesítményt nyújt, Lucas Tousart pedig nem sokszor inog meg a középpályán. Mindezek ellenére képtelen gól nélküli mérkőzést játszani a csapat.

Ami a támadásokat illeti: a hét meccsből négyszer fordult elő, hogy szerzett gól nélkül maradt az együttes, a múlt heti, Borussia Dortmund elleni vereség után Dárdai is elismerte, aggasztja a jelenlegi helyzet. Bruno Labbadia irányítása alatt átlagosan 12,1-szer próbálkozott meccsenként kapura lövéssel a Hertha, mióta Dárdai a vezetőedző, ez a szám 9,6. Ráadásul a Hertha az egyetlen csapat a német élvonalban, amelynek nincs gólja szögletrúgás után.

A német lap hozzáteszi, a Hertha energikusabbnak és koncentráltabbnak tűnik, mint Labbadia irányítása alatt, a futásteljesítmény javult, illetve a megnyert párharcok aránya is nagyobb.

A Herthának a következő fordulóban sem lesz egyszerű dolga, ugyanis a Bayer Leverkusent fogadja. A „gyógyszergyáriak” remekül kezdték az idényt, a tavasz azonban eddig pocsék: utóbbi nyolc bajnoki meccsükből négyszer is vereséget szenvedtek, közben pedig kiestek az Európa-ligából és a Német Kupából is.

Egy biztos: parázs mérkőzés lesz vasárnap 15.30-tól.

Rovatok