Index Vakbarát Hírportál

A sérülésből visszatérő Pogba okozta a Milan vesztét

2021. március 18., csütörtök 22:57

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének slágermeccsén a Manchester United Paul Pogba góljával 1–0-ra győzött az AC Milan vendégeként, ezzel bejutott a legjobb 8 közé. A Villarreal és az Ajax hozta a papírformát, a Slavia Praha viszont meglepte a Rangerst.

Ami a két gigász csatáját illeti, az első félidő finoman szólva is felejthetőre sikerült. A Milan az idegenben elért 1–1 miatt a várakozásoknak megfelelően célfutballt játszott, és a Manchester United sem akart nekirontani ellenfelének. A legnagyobb helyzetet a hazaiak alakították ki a 45. percben, Alexis Saelemaekers iramodott meg a jobb oldalon, a beadása után azonban Rade Krunic öt méterről nem találta el a kaput.

A vendégek edzője, Ole Gunnar Solskjaer egyet cserélt a szünetben, Marcus Rashford helyett Paul Pogbát hozta be, aki legutóbb február 6-án lépett pályára.

A húzás szinte azonnal kifizetődött, a világbajnok középpályás már a 48. percben megbüntette a milánói védők ügyetlenkedését, amivel előnyhöz juttatta a United.

Pogba megszerzi a vezetést

Stefano Pioli is kénytelen volt változtatni, a 65. percben megérkezett Diogo Dalot és Zlatan Ibrahimovic is, utóbbinak ez volt az első meccse márciusban. A svéd csatár a 74. percben rendkívül közel volt az egyenlítéshez, de a fejesét Dean Henderson bravúrosan tolta a léc fölé.

A Milan fáradhatatlanul próbálkozott, azonban a United második számú kapusa mindig a helyén volt. Az angolok kontrái sem voltak veszélytelenek, Pogba a hajrában kis híján másodszor is beköszönt.

A hosszabbításban sem született már gól, így a Manchester United története során másodszor győzte le idegenben a Milant, ez pedig most továbbjutást ért az Európa-ligában.

A másik három párharc közül a Villarreal–Dinamo Kijev és a Young Boys–Ajax csatában sem született meglepetés: előbbin a spanyolok ugyanúgy 2–0-ra győztek otthon, mint egy héttel korábban Kijevben, míg utóbbin az Ajax a múlt heti hazai 3–0 után ezúttal 2–0-ra nyert Svájcban.

Múlt héten a Rangers 1–1-re végzett Prágában a Slavia ellen, de a visszavágó nem Steven Gerrardék elképzelése szerint alakult, a cseh csapat a 16. percben megszerezte a vezetést Peter Olayinka jól helyezett fejesével. A friss skót bajnok a 61. percben még nehezebb helyzetbe került, Kemar Roofe ugyanis brutálisan arcba rúgta a vendégek kapusát, Ondrej Kolart, és egyből pirosat kapott. Kolar nem is tudta folytatni a játékot, a helyére a 18 éves Matyas Vagner állt be.

Roofe brutális megmozdulása

A 73. percben aztán Leon Belogun is mehetett zuhanyozni, miután begyűjtötte második sárga lapját, a szabálytalanságért megítélt szabadrúgást pedig Nicolae Stanciu tökéletesen tekerte a jobb sarokba, amivel eldőlt a meccs és a továbbjutás is.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók:
AC Milan (olasz)–Manchester United (angol)  0–1 (0–0)
Továbbjutott: a Manchester United, 2–1-es összesítéssel.

Glasgow Rangers (skót)–Slavia Praha (cseh) 0–2 (0–1)
Továbbjutott: a Slavia, 3–1-es összesítéssel.

Villarreal (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–0 (2–0)
Továbbjutott: a Villarreal kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel

Young Boys (svájci)–Ajax (holland) 0–2 (0–1)
Továbbjutott: az Ajax kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel

A negyeddöntő sorsolását pénteken 13 órakor tartják.

Rovatok