Index Vakbarát Hírportál

Dráma Zágrábban: a Dinamo hosszabbításban ejtette ki a Tottenhamet

2021. március 18., csütörtök 21:27

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek visszavágóján a Dinamo Zagreb hazai pályán hosszabbítás után 3–0-ra legyőzte a Tottenhamet és kiejtette José Mourinho együttesét. Az Arsenal ugyan kikapott otthon, de így is továbbment, a Roma kettős győzelemmel búcsúztatta a Sahtart, míg a Molde csak egy gól tudott ledolgozni a Granada ellen a Puskás Arénában.

A négy találkozó közül csak a Puskás Arénában megrendezett Molde–Granada meccsen született gól az első félidőben, ahol a norvég csapatnak kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia. A 29. percben ennek a felét eltüntette a „hazai” csapat, Jesus Vallejo ért bele nagyon szerencsétlenül egy beadásba, az öngóljával vezetett a Molde.
A 72. percben egyenlített a Granada Roberto Soldado révén, amivel rendkívül kedvező helyzetbe került, Eirik Hestad pedig hiába értékesített egy büntetőt a 90. percben, a továbbjutást már nem tudta kiharcolni a Molde, így a spanyol csapat 3–2-es összesítéssel ment tovább a negyeddöntőbe.

A második félidőben beindultak az események többi pályán is, a Roma Borja Mayoral közeli fejesével tette biztossá a továbbjutását, ugyanis azzal már 4–0-ra vezetett összesítésben a Sahtar Donyeckkel szemben. Nem sokkal később egyenlítettek az ukránok, de Mayoral második gólja a 72. percben lehűtötte a kedélyeket, a Roma végül kettős győzelemmel kvalifikálta magát a legjobb 8 közé.

Zágrábban a Dinamo ezzel a gyönyörű Mislav Orsic-góllal szerezte meg a vezetést a 62. percben a Tottenham ellen. 

Orsic bombája

20 perccel később ugyanő volt eredményes, amivel a horvát csapat kiegyenlített összesítésben, hiszen az első találkozón a Spurs is 2–0-ra győzött, tehát hosszabbítás következett. A 106. percben Orsic simét megvillant egy parádés szóló végén, érett a meglepetés. 

14 perce maradt Jose Mourinho csapatának, hogy idegenben lőtt góllal a maga javára fordítsa a párharcot, de Dominik Livakovic a 116. percben hárította harry kane ziccerét, így nem sikerült gólt szereznie a londoni alakulatnak, és hatalmas meglepetésre 2–0-s előnyből búcsúzott.

Az Olimpiakosz az Arsenal vendégeként Juszef el-Arabi révén igyekezett zárkózni, de a 82. percben Ousseynou Ba kiállításával emberhátrányba került, amivel minden esélye elszállt a bravúrra. Az Ágyúsok megőrizték az előző összecsapáson szerzett kétgólos előnyüket, és 3–2-vel továbbmentek.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók
Arsenal (angol)–Olimpiakosz Pireusz (görög) 0–1 (0–0)
Továbbjutott: az Arsenal, 3–2-es összesítéssel.

Dinamo Zagreb (horvát)–Tottenham Hotspur (angol) 3–0 (0–0, 2–0) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Dinamo, 3–2-es összesítéssel.

Molde (norvég)–Granada (spanyol) 2–1 (1–0)
Továbbjutott: a Granada, 3–2-es összesítéssel.

Sahtar Donyeck (ukrán)–AS Roma (olasz) 1–2 (0–0)
Továbbjutott: a Roma kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel.

Rovatok