Index Vakbarát Hírportál

Magabiztosan jutott az FA-kupa elődöntőjébe a Chelsea

2021. március 21., vasárnap 16:27

Az angol FA-kupa vasárnap délutáni találkozóján a remek formában lévő Chelsea a Premier League sereghajtóját, a Sheffield Unitedet fogadta. A hazaiak végül a vártnál szorosabb mérkőzésen, de 2–0-ra nyertek, így bejutottak a sorozat elődöntőjébe.

Thomas Tuchel több változást is eszközölt a kezdőcsapaton a hétközi, Atlético Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójához képest, ott volt a pályán többek között Mason Mount, Christian Pulisic, vagy éppen Olivier Giroud is.

A várakozásoknak megfelelően nagy fölényben futballoztak a londoniak az első félidőben és a 24. percben a vezetést is megszerezték: 

Ben Chilwell centerezésébe Oliver Norwood ért bele olyan szerencsétlenül, hogy saját kapujába pattant róla a labda.

A folytatásban a Sheffiled nem igazán tudott, a Chelsea pedig érezhetően nem akart többet kiadni magából, így szinte eseménytelenül pörgött le a játékrész. A második 45 percben bátrabban játszottak a vendégek, többször eljutottak Kepa Arrizabalaga kapujáig, gólt azonban még annak torkából sem tudtak szerezni, pedig David McGodrick egyszer öt méterről fejelhetett üresen, ám mellé csúsztatott.

A hajrában Tuchel cserékkel próbálta stabilizálni együttesét, többek között Kai Havertz, Hakim Zijes és N'golo Kanté is lehetőséget kapott. Végül az Atlético elleni meccshez hasonlóan ezúttal is a hosszabbításban zárta le a lényegi kérdéseket a Chelsea:

Zijes alakította ki egy kontra végén a 2–0-s végeredményt.

A kékek így a Southampton és a Manchester City után bejutottak a sorozat elődöntőjébe, ahol még egy hely kiadó, amelyért a Leicester és a Manchester United harcol majd 18.00 órától.

(Borítókép: Ben Stansall/AFP)

Rovatok